Hotové príkrmy? Majú svoje výhody

Redakcia | 6. máj 2021
HIPP
foto: HIPP

Občas sa cítime previnilo, ak siahneme po hotovom jedle pre našich najmenších. Je však pravdou, že zachráni hladné bruško v situácii, keď je času menej, alebo sme na cestách. Ak vyberáme dôsledne, môžeme si byť navyše istí, že dieťaťu ponúkneme kvalitnú výživu. Hoci zo skla.

Každá mama chce pre svoje dieťa tú najkvalitnejšiu stravu a často strávime jej prípravou celé hodiny. Výsledok však nemusí byť taký, aký očakávame. Suroviny, ktoré nakupujeme v obchodoch, nemusia zodpovedať našim nárokom z hľadiska kvality. 

Väčšina z nás je odkázaná na sortiment bežných obchodov a povedzme si pravdu, nemáme kontrolu nad kvalitou vypestovaného ovocia a zeleniny, či spoľahlivý zdroj kvalitného mäsa.  

Hipp

V prvých 3 rokoch života záleží na kvalite každej lyžičky

Detská strava HiPP prechádza prísnymi kontrolami. Každý pohárik prejde až 260 kontrolami od surovín až po hotový výrobok.    

Zeleninové príkrmy radu "Prvá lyžička" sú ideálne pre začiatok prikrmovania a objavovanie nových chutí v období od ukončeného 4. až 6. mesiaca veku dieťaťa. Nie je nič zlé na tom, siahnuť po hotovom príkrme v skle. Mamička potom môže ušetrený čas venovať chvíľkam stráveným s bábätkom. Chcete vedieť viac? Prečítajte si TU.

Môžete si vybrať z komplet hotových príkrmov, alebo ich skombinovať s doma pripraveným jedlom, či využiť pri príprave jedla pre celú rodinu.  

Tieto dobroty pre najmenších sú vyrobené zo starostlivo kontrolovaných BIO surovín. Bez pesticídov a chemicky syntetizovaných hnojív. HiPP štandardy kvality dokonca prevyšujú požiadavky kladené EU na BIO produkty.

Všetko začína výberom kvalitnej pôdy

Organická pôda je úrodnejšia a odolnejší, má lepšiu štruktúru a rastliny môžu hlbšie zakoreniť. Pôda sa prirodzene prevzdušňuje vďaka dážďovkám. Zvyčajne v týchto oblastiach žije viac druhov dravcov, ktorí lovia škodca, preto sa pestovaná potravina nemusí chemicky ošetrovať. Vďaka absencii pesticídov je aj voda v okolí zdravšia.

Plodiny sa na poliach striedajú, aby sa zabránilo jednostrannému čerpaniu živín. Udržať ekologické poľnohospodárstvo je teda bezpochyby oveľa prácnejšie a náročnejšie, ale výsledkom je plodina, ktorá je zdravá a chuťovo vynikajúca. 

hipp nová odroda mrkvy

Viete, že HiPP farmári vyvinuli vlastnú odrodu mrkvy?

Dulcis je charakteristická mohutným telom, sladkou a výraznou chuťou a vysokým obsahom živín. Dulcis však nie je jediným pestovateľským úspechom. HiPP farmári sa môžu pýšiť aj pôvodnú odrodou - bielou mrkvou. Tá má veľmi jemnú chuť a je ideálna ako prvý lyžička.

Na rozdiel od svojej oranžovej kamarátky má jednu obrovskú výhodu - nerobí škvrny na podbradníkoch. Zistiť viac o používaných ingredienciách. 

Naplňte brušká zdravím!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: