AVON POCHOD ZNOVA POTVRDIL, ŽE NA KAŽDEJ ŽENE ZÁLEŽÍ

Avon | 24. september 2022
Avon pochod
foto: Avon

Ani uplynulé udalosti či prekážky, ktorými sme si museli prejsť, nám nezabránili v tom, aby sa naše hlavné mesto dnes opäť stalo dejiskom obľúbeného a dlho očakávaného 12. ročníka Avon Pochodu za zdravé prsia.

Kde je vôľa, tam je predsa cesta, a tak boju za zdravie dnes vzdali hold ľudia, ktorým na tom záleží. Pochod v znamení tohtoročného hesla ZNOVA NA ŠTART bol plný silných momentov, motivácie a dobrej nálady.

Rakovina prsníka je tretím najčastejšie sa vyskytujúcim nádorovým ochorením, žiaľ, čoraz častejšie diagnostikovaný u mladých žien. Počas uplynulých dvoch rokov zdravotníctvom a spoločnosťou rezonovala najmä téma covidu, v dôsledku čoho došlo k utlmeniu preventívnych prehliadok a nutných operačných zákrokov. Rakovina však nevymizla.

Naštartovanie potrebnej prevencie sa tak stalo kľúčovým posolstvom tohtoročnej kampane. Bratislavské ulice sme obliekli do typickej ružovej farby, aby sme poukázali na neuveriteľnú silu a odvahu bojovať za to, čo je najvzácnejšie – za zdravie. Spoločne sme tak pochodovali mestom za všetky odvážne ženy, ktoré čelia každodennej realite rakoviny prsníka, no taktiež aj kvôli potrebe vzdelávať a informovať ľudí o danom ochorení, o dôležitosti prevencie či samovyšetrení. 

Za zdravé prsia

AVON podáva pomocnú ruku

Hlavnou prioritou Avon Pochodu je totiž podať pomocnú ruku všetkým ženám, aby mohli viesť plnohodnotný a šťastný život. Každým rokom nás tak spája rovnaký cieľ: odovzdať finančný výťažok, ktorý slúži na aktivity spojené práve s bojom za zdravé prsia. Spolu s vami sa nám podarilo odovzdať  33 000€. Táto čiastka poputuje o.z. Tak trocha inak a ich projektu Štartovacie balíčky pre bezvlásky a o.z. Zdravá žena na výskum vplyvu chemoterapie, rádioterapie a hormonálnej liečby na neurokognitívne funkcie u onkologických pacientok v dlhodobom sledovaní.

Za zdravé prsia

Na Tyršovom nábreží bol pre návštevníkov pripravený bohatý program už od 11:00 hod., ktorý bol následne sprevádzaný pochodom ulicami historického mesta. Podujatie svojou účasťou podporili nielen silné bojovníčky, ktoré majú osobnú skúsenosť s rakovinou prsníka, ale aj dlhoroční podporovatelia projektu ako Alena Heribanová, Ada Straková, Beáta Dubasová, Nora Beňačková, Bruno Ciberej, Maroš Kramár, Kvetka Horváthová, Karin Habšudová a najnovšia tvár tohtoročného Pochodu - Andrea Bučko.

„Na tohtoročnom Pochode som sa cítila naozaj veľmi príjemne. Mala som možnosť stretnúť navôkol plno skvelých a inšpiratívnych ľudí. Taktiež ma dojíma spolupatričnosť, súdržnosť a podpora, ktorú prítomní vyjadrujú ľudom prežívajúcim onkologické ochorenie. Stretlo sa veľa dobrej a pozitívnej energie a som poctená, že môžem byť toho súčasťou, pretože ide o dobrú vec. Vnímam, že naša spoločná aktivita prináša obrovskú nádej a aj keď nás život vie prudiť, ľudia vedia a chcú byť nápomocní. Rada by som všetkým odkázala, že vždy treba mať nádej a vieru v život,“ dodáva Andrea Bučko.

Svojim odborným očkom na všetko dohliadal garant MUDr. Vladimír Bella z mamologického oddelenia v Onkologickom ústave sv. Alžbety v Bratislave. Celodenný program spestrili svojim talentom viacerí slovenskí interpreti, medzi ktorými nechýbal Tomáš Bezdeda, Adam Ďurica, Veronika Strapková a ďalší hostia. Fandiaci dav v uliciach sprevádzala energická bubnová šou, ktorú rozprúdili Campana Batucada. Pochod vyvrcholil krásnym spevom Márie Čírovej. 

Avon

Samovyšetrenie prsníkov

Najdôležitejšou súčasťou projektu Avon za zdravé prsia sú predovšetkým onkologické pacientky. Tie dodávajú celej práci zmysel a sú dôvodom, prečo Avon nepoľavuje. Pochodom sa tak charitatívne aktivity a myšlienky spoločnosti nekončia. Práve naopak! Avon sa tejto téme venuje nepretržite aj naďalej. Blíži sa október – mesiac starostlivosti o zdravé prsia.

Tento mesiac si viac ako inokedy pripomíname dôležitosť pravidelného samovyšetrovania prsníkov a pravidelných prehliadok u gynekológa. Avon tak kontinuálne šíri osvetu o ochorení, motivuje ženy k pravidelným vyšetreniam, hovorí o téme nahlas a nerobí z nej tabu, pretože aj rakovina prsníka sa dá liečiť, ak je diagnostikovaná včas. Podieľajme sa spoločne na krajšej a žiarivej budúcnosti!

Pre viac informácií o tom, ako si správne robiť samovyšetrenie prsníkov, navštívte stránku wwww.zdraveprsia.sk, alebo Facebook profil Avon za zdravé prsia s množstvom aktuálnych informácií.  

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: