Ako dostať do detí viac vitamínov a posilniť ich imunitu? Využite vákuum!

Planeo | 23. október 2020
Planeo elektro
foto: Planeo

Je tu obdobie detských soplíkov, kašľa, teploty, rôznych vírusov. Deti s dobrou imunitou zvládnu tieto nástrahy chladných dní relatívne v pohode.

Pre tie, ktorých imunitný systém je z rôznych dôvodov oslabený, nastáva ťažké obdobie niekoľkých mesiacov, počas ktorých budú striedavo zdravé a choré. Ak máte drobca v škôlke, viete, čo to znamená: len čo sa dostane z jednej choroby, o pár dní chytí niečo od kamaráta a opäť ste s ním doma. 

Na posilňovanie imunitného systému detí nie je nikdy neskoro. Postupne začnite s otužovaním. Stačí chodiť na prechádzky za každého počasia a deti neobliekať zbytočne nahrubo. Zvážte, či je naozaj potrebné, aby malo šálik už pri desiatich stupňoch, alebo otepľovačky, keď ešte nemrzne. 

Vákuum uchová viac cenných látok 

Základným prvkom posilňovania detskej imunity je však rozhodne vyvážená racionálna strava. Deti by mali mať denne na tanieri čerstvé ovocie a zeleninu, ale ako to dosiahnuť, aby ich zjedli naozaj dosť? Zvlášť keď sú aj také deti, ktorým ovocie a zelenina nešmakujú? Riešením sú ovocné a zeleninové smoothie. Ich problémom však býva oxidácia, pri ktorej dochádza vplyvom vzduchu k strate cenných látok, predovšetkým vitamínov. Nehovoriac o tom, že z krásne farebného mixu máte o pár minút sivastú alebo zelenkastú hmotu s hustou a tekutou zložkou. S týmto si poradí vákuum.

Rozdiel medzi klasickým mixovaním a mixovaním vo vákuu spoznáte ihneď. Vákuové spracovanie je pre potraviny šetrnejšie, udržia si dlhšie pôvodnú chuť aj vzhľad. Veď aj preto v potravinách často natrafíte na vákuované mäso alebo polotovary. 

Planeo

Stolný mixér SENCOR SBU7878GG s technológiou SENCOR® Nutri Smart Blending pracuje na bežnom princípe, preto v ňom rozmixujete ovocie a zeleninu na smoothie a kokteily, krémovú polievku, rozdrvíte ľad, nameliete orechy. S nasadenou vákuovacou jednotkou mixér najprv odsaje z mixovacej nádoby vzduch a  potom začne mixovať titánovými nožmi, ktoré multicyklónovým spôsobom rozmixujú suroviny až o 60 % efektívnejšie než bežné vákuové mixéry. Takto pripravené smoothie, kokteily či polievky si zachovávajú vysoký pomer živín. Neprítomnosť vzduchu vzniku toxínov a rastu mikroorganizmov a keďže nič neoxiduje, aj farba zostáva krásne svieža. Produkt tak vydrží čerstvý celé hodiny, preto je ideálny na prechádzku alebo na návštevu či dlhšiu cestu bez obáv z črevných ťažkostí vášho dieťaťa.

Detskú pestúnku oceníte aj u starších detí

Kvalitný spánok je ďalším bodom, ktorý musí byť splnený, aby detský organizmus zvládal nápory jesenných vírusov. Hormón melatonín ovplyvňuje spánok, náladu aj celkovú kondíciu a v noci sa tvorí trikrát rýchlejšie. Ukladajte dieťa v rovnaký čas do tmavej vyvetranej izby s teplotou okolo 20 °C.

Dbajte na to, aby nemalo pri sebe mobil ani tablet a aby ich sledovalo najneskôr dve hodiny pred spaním, rovnako aj televíziu. Ak má dieťa problémy so zaspávaním a nepomáha ani rozprávka na dobrú noc, alebo sa v noci často budí, pomôže vám digitálna pestúnka. Hoci ju využívajú predovšetkým rodičia bábätiek, aj u starších detí nájde svoje uplatnenie. A to najmä vtedy, ak sa dieťa učí spať samo vo svojej izbe. S detskou pestúnkou máte prehľad o jeho spánku a nemusíte za ním bežať do izby kvôli každému zamrnčaniu zo sna.

Planeo

Digitálna detská videopestúnka SENCOR SBM 440, ktorú v PLANEO Elektro dostanete za výhodnú cenu, s diaľkovo otáčacou a naklápacou kamerou, farebným displejom a obojstrannou komunikáciou má dosah až 300 metrov, infračervené nočné videnie, nastaviteľnú hlasitosť, perfektný zvuk a dokonca aj prehráva uspávanky. Nakupujte na www.planeo.sk!  

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: