Dieťa články

Hračky – kedysi a dnes

Hračky – kedysi a dnes

Svet detí by bez nich ani nebol... Drevené, hlinené, porcelánové, či najmodernejšie z ultraľahkých materiálov, s funkciami, ktoré často nedokáže ovládať ani hocktorý dospelý. Čítať viac..

M Juvenilná artridíta: Ako s ňou žiť?

Juvenilná artridíta: Ako s ňou žiť?

To, že reuma sa dnes už netýka iba starších, je známe... Špecifické bolesti a veľké opuchy kĺbov sa nevyhýbajú ani deťom v mladšom či staršom školskom veku. Jedno z mnohých reumatických ochorení – juvenilná idiopatická artritída – prináša detským pacientom do života veľa obmedzení. Čítať viac..

S dieťaťom k moru: na čo nezabudnúť?

S dieťaťom k moru: na čo nezabudnúť?

Aj vy sa už nemôžete dočkať kombinácie: slnečné lúče – voda – pláž? Ak sa k moru chystáte aj so svojimi ratolesťami, nezabudnite si okrem pokrývky hlavy a opaľovacieho krému pribaliť aj poriadnu dávku ostražitosti, predvídavosti a trpezlivosti. A čo ešte? Čítať viac..

Ako naučiť dieťa užiť tabletku?

Ako naučiť dieťa užiť tabletku?

Mnohé deti majú problém prehltnúť tabletku. Ak to ale dieťa dokáže samo a bez problémov, je podávanie liekov vo forme tabletiek oveľa jednoduchšie. Preto by ste mali dieťa naučiť, ako na to. Čítať viac..

Imunita novorodenca

Imunita novorodenca

Imunitný systém dieťaťa je do určitej miery ovplyvnený genetickou výbavou, ktorú získa od rodičov, veľký vplyv má však i obdobie tehotenstva. Čítať viac..

Detský vzdor v praxi: malý čertík na ulici

Detský vzdor v praxi: malý čertík na ulici

Otec kráča so svojím malým synom po ulici. Práve sa vracajú z detského ihriska. Dnes ale trojročný Riško nie je vo svojej koži. Počasie je hrozné a on unavený. A teraz sa k tomu všetkému pridáva aj stres. Na chlapca je toho už akosi veľa a odmieta ísť ďalej... Čítať viac..

Článkov: 1911