Dieťa články

Ako posilniť imunitu dieťaťa a zabrániť chorobám

Poznáme to všetky. Zima je tu a detská imunita je na ňu veľmi citlivá. Stačí malé prechladnutie, kýchnutie a dieťa môže ochorieť. Veľké nebezpečenstvo predstavujú škôlky a kútiky, kde je obrovská koncentrácia baktérií a vírusov. Ako teda ich imunitu účinne posilniť? Čítať viac..

Meningitída

Pojmom meningitída sa označuje zápal mäkkých blán mozgu a miechy, ktorý môže byť vyvolaný rôznymi patogénmi (najčastejšie baktériami, menej často vírusmi, hubami, parazitmi). Delí sa na hnisavú (má bakteriálny pôvod) a nehnisavú- aseptickú (s vírusovým pôvodom). Čítať viac..

Keď strava nestačí

Mali ste už niekedy pocit, že aj napriek pestrému jedálničku a strave, ktorú by vám jednotkou oznámkoval každý odborník na životosprávu, cítite, že niektoré dôležité látky a vitamíny vám chýbajú? Ako ich doplniť? Pre niektorých neprijateľné, pre iných život uľahčujúce, výživovými doplnkami. Máte ich doma aj vy? Alebo bojujete s predsudkami a bojíte sa, že vo vašom tele narobia viac zla ako úžitku? Poďme spolu preskúmať ich silu. Čítať viac..

Kam za Mikulášom?

Chystáte sa s deťmi za Mikulášom? Nechajte sa inšpirovať tipmi tímu sdetmi.com, ktorý vám prináša zoznam zaujímavých podujatí. Nech sa páči, vyberte si! Čítať viac..

Čo by každá mamička mala vedieť o horúčke

Všeobecne platí, že zvýšená teplota väčšinou nie je nebezpečná. Naopak, považuje sa za prirodzenú obranu organizmu, ktorá pomáha telu bojovať s vírusmi a baktériami. Zabraňuje množeniu choroboplodných zárodkov v tele, a zároveň podporuje prekrvenie orgánov a tkanív, a tým umožňuje prenášať obranné bunky k ložisku zápalu. Čítať viac..

Testujeme látkové plienky

Aj vy uvažujete nad kúpou látkových plienok? Na trhu sú k dispozícii desiatky značiek, v ktorých sa začínajúca mamička len ťažko orientuje. Isto si kladiete otázky: Oplatí sa mi do látkových plienok investovať? Nebudem neskôr sklamaná? Aby sme vám uľahčili rozhodovanie, prinášame vám seriál o látkových plienkach, ktorý sme pre vás pripravili v spolupráci s portálom www.babyrecenzie.sk a internetovým obchodom www.latkujeme.sk. Čítať viac..

Vhodná kúpa detských náušníc!

Významným momentom každého z nás, ktorý navždy ovplyvní naše životy, je narodenie dieťaťa. Z tejto výnimočnej udalosti sa tešia nielen nastavajúci rodičia, ale celá rodina. Okrem radosti prídu aj radostné starosti, ktoré čakajú všetkých novopečených rodičov. Čítať viac..

Hurá s deťmi do knižnice

Detské kútiky obchodných centier sú plné zábavy chtivých detičiek, keď však vojdeme do detských oddelení knižníc, tie často zívajú prázdnotou. Čím to je? Prečo radšej namiesto návštevy zábavného centra nezájsť s deťmi do  knižnice? Ako vzbudiť záujem detí o knihy? Čítať viac..

Mami, ja do školy nejdem...

Čo nám chce dieťa vlastne povedať? Sú jeho sťažnosti na školu len z trucu, rozmaznanosti, nesamostatnosti? Každodenný boj s odchodom do školy vás aj dieťa vyčerpáva a nepoznáte príčinu? Buďte trpezlivým rodičom. Snažte sa svoje dieťa počúvať. Pýtajte sa ho na podrobnosti, zaujímajte sa o jeho problémy. Čítať viac..

Preplnené škôlky, čo s tým?

Mnohé detičky v škôlkarskom veku majú problém dostať sa do škôlky, nakoľko sú preplnené a ich kapacita nepostačuje. Tento stav je aktuálny v obciach v rámci celého Slovenska. Je to hlavne dôsledok demografických zmien. Zatiaľ čo v 90- tych rokoch počet novonarodených detí neustále klesal, dôsledkom čoho bolo rušenie mnohých predškolských zariadení, počet týchto detí sa za posledné roky zvýšil. Dnes môžeme konštatovať, že škôlky akosi nestíhajú reagovať na tieto zmeny a rozširujú sa len veľmi pomaly. Čítať viac..

Kedy začať s angličtinou?

Čím skôr sa dieťa začne učiť cudzí jazyk, tým väčšiu má šancu vedieť ho ako slovenčinu. Úžitok z výučby druhej reči od útleho detstva je však podľa psychológov ďaleko väčší, než len prirodzené osvojenie si slovnej zásoby a prízvuku. Výskumy poukazujú na to, že deti z bilingválnych domácností sú mentálne flexibilnejšie, kreatívnejšie a rozumovo často vyspelejšie ako ich jednojazyční rovesníci. Druhá reč tak dieťatku výrazne uľahčí nielen školský, ale aj spoločenský a neskôr profesionálny život. Čítať viac..

Článkov: 1914