Dieťa články

Ako na nezodpovedné deti?

Ako na nezodpovedné deti?

Čo v prípade, ak už máte doma nezodpovedné dieťa? V prvom rade si treba ujasniť aké je nezodpovedné dieťa. Často si totiž rodičia zamieňajú nezodpovedné správanie dieťaťa s detským vzdorom. Ide o dva odlišné druhy správania. Detský vzdor je prejav zámernej neposlušnosti. Dieťa rozumie požiadavke rodiča, vie, čo sa od neho očakáva, napriek tomu, koná presne opačne. Čítať viac..

TEST: Koľko ctižiadostivosti má vaše dieťa?

TEST: Koľko ctižiadostivosti má vaše dieťa?

„Škola je nudná a nemám ani obľúbený predmet“, vysvetľovala mi nedávno desaťročná dcéra mojej priateľky, keď som sa jej pýtala, o čo sa zaujíma najviac. Popoludní sa hrá najradšej so svojimi kamarátmi na novej hracej konzole, ale na gitare, ktorú dostala na Vianoce, už cvičiť nechce. A pritom si ju tak veľmi priala! Chýba jej ctižiadostivosť? A ako sú na tom vaše deti? Náš test vám to prezradí. Čítať viac..

M Atopický ekzém

Atopický ekzém

Atopický ekzém je geneticky podmienené chronické, zápalové ochorenie kože. Dieťa väčšinou vážne neohrozuje, ale zasahuje často do života celej rodiny. Čítať viac..

M Detská obezita

Detská obezita

Detská obezita sa nám môže vkradnúť do rodiny celkom nenápadne - často si jej prvé príznaky ani neuvedomujeme. Výživu a zdravie detí majú plne v rukách rodičia. Svojimi návykmi, vzormi a životným štýlom dávajú základ do života aj svojim deťom. Deti od nás okrem výchovy a skúseností prijímajú i stravovacie či pohybové návyky ktoré si nesú životom. Čítať viac..

Srdcové chyby detí

Srdcové chyby detí

Podozrenie na srdcovú chybu dieťaťa prináša do rodiny strach a obavy, ktoré sú mnohokrát neopodstatnené. Prečo je tomu tak, ako prebieha kardiologické vyšetrenie a čo podmieňuje vznik srdcových chýb... Čítať viac..

Ako deti používajú dlhodobú pamäť

Ako deti používajú dlhodobú pamäť

Žiaden človek nevyužíva naplno možnosti svojho mozgu. To platí samozrejme aj pre žiakov a žiačky, hoci ich úloha spočíva v tom, aby sa denne učili niečo nové. Prečítajte si, ako môžete vášmu dieťaťu pomôcť pritom, aby lepšie využívalo schopnosti svojej hlavy. Čítať viac..

M Alergia na roztoče

Alergia na roztoče

Alergia je súčasťou nášho života. Viac ako 20 % ľudí trpí alergickými ochoreniami, ako sú: atopický ekzém, senná nádcha či astma. Vonku na nás číha peľová alergia, v kuchyni potravinová alergia, v spálni roztoče. Čítať viac..

Epilepsia v kocke – skutočné fakty o epilepsii

Epilepsia v kocke – skutočné fakty o epilepsii

Strašiak menom epilepsia podľa štatistík patrí k pomerne častým chronickým ochoreniam detí. V predchádzajúcej časti sme priniesli podrobnejšie informácie o tom, aké to je ochorenie aj ako sa lieči. Napriek tomu je toto ochorenie stále opradené mnohými mýtmi, preto si prečítajte skutočné fakty o epilepsii. Čítať viac..

Od akého veku sa smú dievčatá líčiť?

Od akého veku sa smú dievčatá líčiť?

Každá žena to asi pozná z vlastnej skúsenosti, že ako dieťa rada experimentovala so šminkami svojej mamy a prechádzala sa po dome v topánkach s vysokými podpätkami. Avšak dnešné deti dozrievajú oveľa skôr a pokúšajú sa odložiť detstvo tak rýchlo, ako je to len možné. K tomu patrí aj túžba dievčat šminkovať sa. Čítať viac..

Článkov: 1900