Dieťa články

Výhody nultého ročníka

Výhody nultého ročníka

Na našej základnej škole na Vrútockej ulici v Bratislave sme možnosť zriadiť nultý ročník využili už štvrtý rok. Je on veľký záujem a máme aj deti, ktoré doňho dochádzajú aj z blízkeho okolia Bratislavy. Čítať viac..

Nultý ročník

Nultý ročník

Hlavnou úlohou nultého ročníka základnej školy je v priebehu jedného školského roka akcelerovať vývin dieťaťa tak, aby po jeho absolvovaní bolo schopné začleniť sa do výchovno-vzdelávacieho procesu a zvládlo požiadavky prvého ročníka základnej školy. Čítať viac..

V zajatí komplexu menejcennosti: 7 rád pre rodičov

V zajatí komplexu menejcennosti: 7 rád pre rodičov

Deti, ktorým sa priraďuje nelichotivé pomenovanie, že sú zakomplexované, žijú vo svete ideálov a predstáv. Osobitne, ak ide o komplex menejcennosti. Psychologické štatistiky deklarujú, že tento problém nemajú len deti zo sociálne slabých rodín, ale aj chlapci a dievčatá z finančne dobre situovaných rodín. Čítať viac..

Babička? Jasle? Opatrovateľka?  Alebo kam s ním?

Babička? Jasle? Opatrovateľka? Alebo kam s ním?

Niektoré mamičky by boli rady so svojím dieťaťom doma aj po skončení rodičovskej dovolenky. Iné sa, naopak, chcú alebo musia vrátiť do práce skôr, ako ich drobec vyrastie z plienok. A niekedy je jednoducho fajn, aby milované dojča či batoľa pravidelne na niekoľko hodín v týždni niekto povaroval. Kto ale mamu najlepšie zastúpi – to, veru, nie je jednoduchá otázka. Čítať viac..

Pohyb umocňuje život

Pohyb umocňuje život

Pohyb je skutočne jedinečný a zázračný prostriedok udržiavania a zvyšovania zdravia, citového rozvoja, upevňovania vôle, nadväzovania prekrásnych priateľstiev i účinného zaplašenia nudy a depresie. Čítať viac..

Dieťa - vegetarián?

Dieťa - vegetarián?

Rozhodnutie byť vegetariánom robia za dieťa väčšinou jeho rodičia a nadväzuje na ich stravovacie návyky. O tom, či je toto rozhodnutie pre dieťa prospešné sa dočítate v nasledujúcich riadkoch. Čítať viac..

Hravé deti sú zdravé deti

Hravé deti sú zdravé deti

Snívate po náročnom dni po chvíľke ticha a pokoja, no váš drobec to vidí inak a usiluje sa vás neustále zapájať do svojich hier a šantenia? Môžete byť radi. Hovorí sa, že hravé deti sú zdravé deti a je to úplná pravda. Hra je pre detský rozvoj omnoho dôležitejšia, ako by sa mohlo zdať. Čítať viac..

5 pravidiel, ako prísť bezpečne do školy

5 pravidiel, ako prísť bezpečne do školy

V prvých dňoch, týždňoch a mesiacoch sprevádza veľa rodičov svojich prváčikov na ceste do školy. Ale skôr či neskôr nastane pre každé dieťa moment, keď bude musieť zvládnuť túto cestu samo. Niekedy pešo, často ale pomocou verejných dopravných prostriedkov, autobusom alebo električkou. Prečítajte si, ako poradiť dieťaťu, aby sa z neho stal autobusový profík. Čítať viac..

Článkov: 1913