Mandľové pagáčiky

Daniel | 19. november 2016
Mandľové pagáčiky

Veľmi jednoduchý a rýchly recept na výbornú slanú maškrtu.

Suroviny

250g masla
250g hladkej múky extra 00
250g kyslej smotany
soľ
lupané mandle ( alebo syr / kmín / sézam )

Postup

Vyrobíme cesto z masla, múky, smotany a prisolíme. Cesto necháme najlepšie na noc v chladničke odležať. Vychladnuté a odstáte cesto vyvaľkáme na tenko a 6 až 8 x preložíme. Z cesta pomocou pohárika vyrobíme malé kolieska.

Na kolieska dáme olúpanú mandľu alebo nastrúhame syr.

Pečieme v rozpálenej rúre na 200 až 220 stupňoch cca 10 minút, počkáme kým sa cesto nenafúkne.
Po 10 minútach stiahneme teplotu na cca 180 stupňov a dopečieme do zlatista.

Foto je ilustračné.