„Gaštanová“ torta zo zemiakov

oli26 | 28. jún 2017
„Gaštanová“ torta zo zemiakov

Netradičný recept na zákusok pre 4 osoby.

Suroviny

Suroviny: 4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL polohrubej múky, 4 PL vlažnej vody, 1 KL prášku do pečiva

Krém: 600 g uvarených zemiakov, 8 PL rumu, 250 g masla, 2 PL kakaa, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, džem

Postup

Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme vodu a múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý prekrojíme a jednu časť potrieme džemom.

Krém pripravíme z prelisovaných zemiakov, masla a ostatných prísad. Vymiešame dohladka. Časť rozotrieme na džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu a celú tortu rovnomerne natrieme zvyškom plnky. Dáme do chladničky stuhnúť.