Buchty od „Princeznej ze mlejna“
Pravé poctivé buchtičky..
Suroviny
- ½ mlieka
- 650 g hladkej múky
- 1 vajce
- 150 g masla
- 1 kocka droždia
- 100 g kryštálového cukru
- štipka soli
- slivkový lekvár
Postup
Pripravíme si kvások: V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame kocku droždia , pridáme lyžičku cukru a necháme napučať. Do misy preosejeme múku, pridáme vajce, rozpustené maslo, štipku soli, zbytok cukru a postupne zapracovávame kvások. Všetky prísady spolu premiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí rozdelíme cesto na 12 štvorcov, ktoré naplníme slivkovým lekvárom. Zavinieme a vyformujeme obdĺžniky. Buchty potrieme zo všetkých strán rozpusteným maslom a dáme vedľa seba na plech. Pečieme 20 až 30 minút pri teplote 180 °C.
Tip MAMA a ja
Do lekváru môžete pridať aj pomletý mak s cukrom a do cesta balíček vanilkového cukru.
Najobľúbenejšie články
- Pediatrička odporúča: Kedy je čas na príkrmy z hľadiska zrelosti vášho bábätka?
- Čo som mala vedieť predtým, ako som sa stala mamou
- Príbeh fitnesky: Chcela som viac ocenení, väčší byt, lepšie auto...
- Byť mamou je... náročné. Starať sa o domácnosť je ako čistiť si zuby a zároveň jesť keksík
- Čo treba vybaviť po pôrode? Zorientujte sa v úradných povinnostiach
- Keď na pôrodnej sále zakričali: Zavolajte kohokoľvek - myslela som, že to je koniec
- Kedysi a dnes: Prečo naše prababky zvládli aj päť detí a my nezvládame ani dve?
- Mama na materskej: Konečne pondelok!
- Pediatrička odporúča: Kedy je čas na príkrmy z hľadiska zrelosti vášho bábätka?
- Čo treba vybaviť po pôrode? Zorientujte sa v úradných povinnostiach
- Keď na pôrodnej sále zakričali: Zavolajte kohokoľvek - myslela som, že to je koniec
- Kedysi a dnes: Prečo naše prababky zvládli aj päť detí a my nezvládame ani dve?
- Mama na materskej: Konečne pondelok!
- Piata a šiesta choroba: Ako ich rozoznať?
- Pediatrička odporúča: Kedy je čas na príkrmy z hľadiska zrelosti vášho bábätka?