Bábovka

oli26 | 4. júl 2017
Bábovka

Namiesto koláča občas dobre padne bábovka.

Suroviny

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 125 g masla
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 1 hrnček mlieka, kôra z jedného citróna
  • štipka soli
  • 2PL džemu
  • sušené ovocie podľa chuti

Postup

V miske vyšľaháme vajce s hrnčekom cukru a maslom. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, hrnček mlieka, dva hrnčeky múky s práškom do pečiva. Všetko spolu vyšľaháme na kompaktnú hmotu, do ktorej vmiešame sušené ovocie a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Nakoniec malou lyžičkou naložíme malé kôpky džemu na cesto vo forme. Pečieme 50 minút, vo vyhriatej rúre pri 190 °C.