Zeleninová polievka s knedličkami

Redakcia | 13. október 2017
Zeleninová polievka  s knedličkami

Výborná a lahodná zeleninová polievka s domácimi knedličkami.

Suroviny

3 ks mrkvy  

300 g karfiolu  

1 bal. mrazeného hrášku  (v sezóne použite čerstvý)  

200 g ružičkového kelu  

1 kaleráb  

1 l vody alebo  zeleninového vývaru  

2 PL masla  

petržlenová vňať,   pažítka a soľ

NA KNEDLIČKY:  

1 PL masla  

3 PL detskej krupice  

1 vajce  

soľ

Postup

Kaleráb očistíme a nakrájame na kocky. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Karfiol rozdelíme na menšie ružičky. Všetku zeleninu opečieme na masle.

Posolíme, zalejeme vývarom alebo vodou a uvedieme do varu.

Teplotu znížime a na miernom ohni pomaly varíme.

Pripravíme si knedličky: v miske zmiešame detskú krupicu s maslom a vajcom. Ochutíme soľou. Z cesta pomocou kávovej lyžičky formujeme knedličky, ktoré hneď dávame do polievky a povaríme asi 7 minút. Hotovú polievku dochutíme soľou, petržlenovou vňaťou a pažítkou.