Citrónové kura

Andy15 | 14. september 2016
Citrónové kura

Lahodná kombinácia mäska a citrónu. Recept je pre 4 osby

Suroviny

  • Kurča
  • soľ
  • korenie
  • 250 g zmesi korenia na pečené kura (alebo iné koreniny podľa chute)
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica Cherry
  • 2 lyžice oleja
  • 3 citróny

Postup

Kura umyte, osušte, citróny umyte v horúcej vode a oškrabte kôru. Polovicu kôry zmiešajte s 1 lyžicou oleja, soľou a korením a zmesou kura potrite. Stehná a krídelká zviažte. Kura položte na plech nohami nahor, obložte plátkami citrónu a nechajte 45 minút piecť na 200 °C.

Zmiešajte med, Cherry, olej a zvyšnú citrónovú kôru. Zmesou kura potrite a vložte do rúry chrbtom nadol, na 5 minút na 250 °C.

Fotogaléria