Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • W sedenie

    , Autor: katush

    Dobry den,
    Syn ma 9,5 mesiaca a nevie si sam sadnut s nozickami vpredu. Asi pred mesiacom zacal pomalicky stvornozkovat, teraz uz je rychlejsi a obratnejsi, no stale si sada len na paty, resp medzi paty. Nevie si prehodit nohy dopredu do klasickeho sedu. Myslite ze to mam riesit s fyzioterapeutom, pripadne mi viete poradit nejake cviky ci pohyby aby si tak nezvykol sediet? Aky mate nazor na sedenie do "W"?
    Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Cviky ani neviem a vôbec sa nedajú radiť na diaľku. Cvičenie dieťaťa má viesť skúsený, odborne pripravený fyzioterapeut.
    Deti sa zväčša posadia pri lezení, sadnú si na bok a prirodzene sa uložia do sedu. Nie vetko však ide presne a rovnako u všetkých detí. Ja osobne poznám veľa detí, ktoré dlho sedávali pri hre do W a emajú žiadne fyzické obmedzenia: chodia, lyžuj, behajú. Konzultácia u neurolíga aalebo fyzioterapeuta by vám pomohla upokojiť sa a prípadne vedieť, ako s dieťatkom po fyzickej stránke pracovať . Cvičenie bez odborného vedenia narobí viac škody ako osohu, to je potom treba adšej všetko nechať na prirodzenom vývoji.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: