Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Otáčanie

    , Autor: melisa

    Dobrý deň, mám 4 mesačnú dcérku, ktorá má 6300g a 60cm. Prestala sa mi otáčať z bruška na chrbát. Opačne sa jej to ešte bez pomoci nepodarilo, len sa dá sem-tam nabok. Ako ju to naučiť? Je leniva alebo môže byť nejaká chyba??? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nič ju netreba učiť. Z bruška na chrbát a v tomto veku neotáčala aktívne, bol to prejav skôr určitej nestability, teraz je pevnejšia, tak !nespadne! z bruška na chrbátik. Otáčanie z chrbátika na bruško začína u väčšiny detí po piatom mesiaci, ale niekedy sa to podarí až po šiestom mesiaci.

Podobné otázky

  • rovnováha

    , Autor: xxx-3

    Môj vnúčik má 13 mesiacov. Je primerane fyzicky i duševne vyspelý. Chodí už celkom pekne. No po hodine sa začne mierne potácať a časom sa potácanie zväčšuje až ho napokon až sáče a on padá . Vstane ale jeho trápenie sa pravidelne opakuje. Pripadá mi to ako nedostatok energie ovplyvňujúci funkciu mozgu. Jeho rodičia ho doteraz "chránili" pred akoukoľvek sladkosťou či medom. Doteraz neochutnal ani sladké pečivo, či piškótu. Poraďte prosím, ako zabrániť prípadným škodám v jeho vývoji. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Sladkosti nemusí konzumovať, otázka je, či jeho rodičia nie sú extrémni aj v iných živinách, napríklad či nie sú vegetariáni a dieťa nekonzumuje dostatopk plnohodnotných biekovín. Na druhej srane takéto rýchle unavenie, takto podrobne popsané zníženie výkonnosti môže mať rôzne iné príčiny a určite by som vyhľadala lkeáa, prípadne aj neurologické vyšetrenie.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: