Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • plač v materskej škole

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám 5 ročného syna, v júly bude mať 6 rokov a je predškolák. Do teraz sme nemali žiadne problémy v škôlke, dokonca ani počas adaptácie keď mal 2,5 roka. Stávalo sa že bol mrzutejší a trochu si poplakal ale to bol vždy nanajvýš jeden deň a na druhý deň už bolo dobre. Ale teraz v novom roku keď po prázdninách nastúpil do škôlky opäť, máme problém s ranným plačom a niekedy dokonca aj v priebehu dňa. Už počas toho ako kráčame ráno do škôlky mi prízvukuje, že má starký pre neho prísť pred treťou ( čo vždy aj robieva a nikdy ho tam nenechal dlho, vždy chodí medzi prvými). Každý deň sa s ním o tom rozprávam, že sa nemá čoho báť, že starký vždy príde a vždy sa zdá že to chápe a že to bude už v poriadku, ale na druhý deň to začne znova. Viete mi prosím poradiť, či mám s navštíviť psychológa, lebo ja si už neviem rady. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak neplače, v škôlke sa potom hrá, papá, správa sa ako predtým, je to len jeho povahou, že si všetko zabezpečuje, uisťuje sa, kontroluje.
    Ak však pozorujete aj iné príznaky strachu, neistoty, plačlivosť počas dňa, pocikávanie, nechutenstvo je treba analyzovať príčinu buď ste vy doma na materskej s lmadším súrodencom, alebo došlo k nejakej zmene v rodinnom živote, presťahovaniu a podobne. Musíte všetko zvážiť vy. Ak žiadna z týchto príčin nie je a dieťa sa naozaj škôlky akoby bálo, vyhľadajte detského psychológa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: