Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zacpa po prujmu

    , Autor: veronika-17

    Dobry den,

    Chtela bych se zeptat, jestli je mozne mit zacpu po uziti smecty. Syn - 6,5 tydne mel uz vice nez tyden hlenovou stolici, v utery potvrdili rotavirus a zacal uzivat Smectu. V utery jen 2x po 3 lzickach (v poledne a vecer) a vcera cely sacek na den. Jeste vcera dopoledne mel prujmovou stolici (4x behem dopoledne, pak ustavala) a dnes cely den zadnou. Naposledy mel stolici vcera kolem 17hod. Od te doby uzil Smectu vcera vecer 6 malickych lzicek a dnes rano 6 lzicek. Jelikoz pak uz nekakal, dalsi davky jsem mu nedala.
    Je mozne, aby se behem dne po 1 a pul dni uzivani takto zmenil stav? Muze to byt zapricineno jen Smectou? Pokud ano, kdy se zase uvolni?

    Dekuji predem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Smectu deťom v tomto veku nepodávam. Nákaza musela byť masívna, pretože v tomto veku je rotavírusová infekcia málo pravdepdobná/ dieťa by malo mať ešte protilátky od matky a zväčša ho chránia pred infekciou ale vyskytnúť sa samozrejme môže/. Odporučila by som podávanie probiotík. Smectu už nepodávať. Ak by dieťa nemalo stolicu, nemá ani vetry, začne vracať a bolí ho bruško, je potrebné okamžite navštíviť lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: