Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • hlien a krv v stolici

    , Autor:

    Dobry den prajen, mam 3,5mesacneho syna,pred 2 tyzdnami bolo potrebne nasadit aj um beba sensitiv vedla kojenia lebo nemam dost mliecka,dostava ho 2x denne na obed a veceru pred spanim.maly ma chut do jedla,usmieva sa je aktivny,hra sa nic sa nezmenilo.ma stolicu rovnako 3-4x za den. V sobotu sme mu objavili troska krvi v kazdej stolici s hlienom..hlieny maval aj predtym niekedy, nie vzdy..pri kakani nema tazkozti,neplace..mal predtym koliku,obcas sa to este objavi ale zriedka kedy..v nedelu vobec nemal krv v stolici a v pondelok po obede zase ale naozaj len trosicku..je to normalne?prosim Vas o pomoc..dakujem.

    Andrea

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nemáte málo mlieka ale stále môžete niečo spraviť pre to, aby ste ho viac mali. V každom prípade nie je správne dávať takto malému dieťatku len porciu umelého mlieka a nenakojiť ho predtým, než umelé mleiko dáte. Treba dodržiavať princíp / pokiaľ stále máte mlieko a chcete ďalej kojiť/ že treba vždy dieťa pri kažodm kŕmení nakojiť a až potom podať umelé mlieko, ak dieťa je hladné!!!
    Krv v stolicimôže totiž byť prejavom alergie na bielkovinu kravského mlieka a je / na base ktorého je umelé mlieko pripravené/ a je potrebné navštíviť vášho detského lekára, ktorý bude tento problém správne riešiť. V žiadnom prípade riešením nie je žiadne vyšetrovanie dieťaťa ale vysadenie bežnej formuly, umelého mlieka a nasadenie špeciálneho mlieka. Ak naďalej dojčíte musíte aj vy z vyšej stravy vysadiť všetko mlieko a mliečne výrobky. Je to dosť ťažké, ale účinné, treba naozaj sledovať každú potravinu, ktorú konzumuje, či neobsahuje kravské mlieko.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: