Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Odmieta papat po ockovani

    , Autor:

    Dobry den, prosim o radu ako dalej. Moja dcerka bola druhy krat ockovana Prevenarom 13. Ma 8 mesiacov dnes. Ked bola ockovana prvy krat v 3,5 mesiaci tak odmietala uplne papat ani moje mliecko nechcela, musela som ju nutene uspavat aby papala v spanku.Chudla a nepriberala mesiac a pol. Zo zaciatku schudla 400g a potom mesiac a pol jej vaha stala. Teraz sme zase po ockovani a ma presne to iste. Uplne odmieta papat, nechce ani moje mliecko. Mala by mat 3x prikrm denne ale nechce vobec nic papat. Max z kazdeho spapa 3 lyzicky, viac nie. Tekutiny jej doplnam, z poharika pije hroznovu vodicku.. cukrovu vodicku lebo naozaj nechce jest, tak aby mala energiu. Pani doktorka povedala, ze je to normalne a nechce to vobec riesit. Uz z posledneho ockovania sme pozadu o kilo a teraz za toto ockovanie zase chudne. Uz schudla 400g. Jej porodna vaha bola 2700g. Pred ockovanim mala 6680g, co uz konecne papala velke porcie co sa kazdy cudoval, ze kolko vie spapat a teraz nechce vobec nic :( ja uz som z toho na dne, chudne dalej. Nechcem aby bola drobna, uz to predym ockovanie nas stalo vela vahy.Prosim o pomoc, ako jej mam vratit chut do jedla? Nie su na to ziadne lieky alebo vitaminy? Na 8 mesiacov je drobna a to vdaka ockovaniu :( Prosim o pomoc. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, či je to tá istá otázka, na ktorú som aj odpovedala, ale znova: nechutenstvo a úbytok hmotnosti po očkovaní som nepozorovala, ale je to možné. Vyčkajte týždeň, maximálne 10 dní, ale ptom treba stav riešiť, mohla by byť chudokrvná a preto nepapá.
    Ak kojíte, treba ju veľa kojiť, ponúknite jej prevaenú ochladen vodu, hroznovú šťavu by som nepodávala. Sladkú vodu / gluk=zu, nie bežný cukor, teda vodu osladenú glukopurom/ je vhodné podávať ale len cca 24 hodín po očkovaní.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: