Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • očkovanie po chorobe

    , Autor: zuzkaraz

    Mila pani doktorka. Chcem sa opytat ako dlho by sa malo cakat po chorobe, aby mohlo byt dieta zaockovane. Mam skoro 12 mesacne dievcatko. Pred tyzdnom zacala kaslat a trosku mala sopliky. Teploty ani ine problemy nemala. Doktor nam povedal, ze ide o virusovy infekt hornych ciest dychacich. Teraz kasle uz len v noci, budi sa na kasel. Inak je uz v poriadku. O desat dni mame ist na druhe preockovanie, ma dostat 6-vakcinu a vakcina proti pnemokokom. Zijeme v Rakusku a ockuju ju podla rakuskeho ockovacieho kalendara. Mala by som termin ockovania posunut o tyzden neskor? Alebo staci, ked je dieta pred ockovanim aspon tyzden uplne zdrave? Deti kaslu po chorobe niekedy dlhsi cas, ale znamena to, ze su este chore?
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Kontrainidkáciou očkovania je len vysoká teplota a akútne prebiehajúce ochorenie. Vzhľdom na to, že choroba postupne ustupje, o desať dní bude pravdepodobne zdr odkladať očkovanie. Saqmozrejme predpokladám, že aj v Rakúsku, tak ako u nás , dieťa pred očkovaním lekár vyšetrí, opýta sa na okolnosti ochorenia a potom sa rozhodne, či bude alebo nebude očkovať. AK by to tak nebolo, sama povedzte, ako sa ochorenie vyvíjalo a poproste o vyšetrenie.

Podobné otázky

  • Ockovanie po chorobe

    , Autor: petuska1987

    Dobry den, syn 11 mesiacov mal teraz od 27.2.2014 rotavirus, s ktorym sme skoncili aj v nemocnici, musel byt na infuziach. Teraz sme uz par dni doma a caka nas 3 ockovanie 2.4.2014, chcem sa spytat, ci sa moze bezproblemov ockovat dalsou davkou,teda uz tretou ,alebo radsej este pockat a dohodnut sa s lekarom na odklade, kedze prechodil takuto chorobu? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Do dátumu očkovania je to takmer mesiac. Myslím, že nebude potrebné očkovanie odkladať. Samozrejme platí, že dieťa pred očkovaním vyšetrí lekár, zhodnotí, či rekonvalescencia po takom závažnom ochorením, akým rotavírusová infekcia je, riadne prebehla , dieťa je zdravé a môže byť očkované.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: