Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • druha davka Prevenaru po siestich tyzdnoch

    , Autor:

    Dobry den, v jednej Vasej odpovedi som sa docitala, ze druhe ockovanie Prevenarom nie je mozne skor ako po dvoch . My vsak mame s dcerou prist po siestich tyzdnoch, kedze sa ockuje naraz s hexavakcinou. Mam respektovat tento termin alebo ockovanie radsej posunut? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ospravedlňujem sa ale naozaj by som chcela vedieť, kde bývate. Už opakovane sme prednášali, že očkovanie proti pneumokokom, Prevenarom má byť v našej schéme 2+1 najskôr 8 týždňov druhá dávka po prvej / teda aby sa lepie rátalo o dva mesiace/. Mali by ste sa toho dožadovať, aby bl termín dodržaný.

Podobné otázky

  • druha davka Prevenaru po siestich tyzdnoch

    , Autor:

    Dakujem Vam za odpoved, chodim k pediatricke v Pov. Bystrici a som zhrozena z toho, ze si musim hladat spravne informacie o ockovani na internete, konretne na tuto som narazila nahodne. V PB sa deti bezne ockuju prevenarom po siestich tyzdnoch. Ake z toho vyplyvaju rizika pre dieta? Urcite pojdem az po osmich tyzdnoch, len teraz neviem, ci mam lekarku na to upozornit, aby pri ostatnych detoch postupovala spravne.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Opakovane sme to prednášali na konferenciách pre lekárov, neviem viac k tomu povedať....
    Vzhľadom na to, že pri tvorbe intervalov v očkovacích schémach sa vychádza zo štúdií, ktoré sa robia a ukazuujú na to aké interaly treba dodržať pri jednotlivých očkovacích schémach, tak sa síce občas nemusí nič stať ale teoretick aj prakticky nemusí jedinec pri nespávne dodržanom intervale vytvoriť dostatok protilátok pre ochranu.
    Neviem, či je vhodné lekárku upozorniť, nikto nemá rád kritiku od neodborníka, ale ak nájdete vhodný spôsob, bude to určite správne.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: