Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Flaky na jazyku

    , Autor:

    Dobry den pani doktorka,moja dcerka byva posledny rok casto chora,vzdy pred alebo pocas choroby sa jej na konci jazyka zjavi cerveny flak,niekedy aj dva,ohraniceny dookola.neboli ju to ani nesvrbi a ma to tam potom niekolko tyzdnov.pred 2 tyzdnami brala antibiotika cefzil lebo mala zvysene crp,mala vysoke horucky 39.4,vtedy sa flaky objavili a zase zmizli a dnes ma zvysenu teplotu 37.1 pod pazuchou a 37.6 meranu na cele a uz sa jej objavil flak.Krvou mala vtedy vysledky na hranicne chlamydie.Neviete,co ten flak moze znamenat,poruchu imunity alebo sa jedna o tzv. Geograficky jazyk. este sa chcem spytat,co je dobre na podporu imunity.davame jej imunogklukan,a berie ho uz 3 x za posledny rok a nezda sa mi,zeby nejak zaberal. Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem ako je dieťatko staré. Fľaky najazyku môžu mať miekoľko príčin, môže to byť už spomínaný geografický jazyk, ale ten by pretrvával dlhie, nesúvisel by s ochoením. M"že to byť prejav potravinovej alergie, ale to by tiež malo aj iné príznaky. Takže pravdepodobne sa jedná o dismikróbiu pri ochorení, užívaní antibiotík a liekom voľby je dostatočne dlhé / mesiac najmenej/ podávanie probiotík. Taktiež vitamíny sú vhodné, naapríklad cebion 2x multi 5 ml denne

Podobné otázky

  • červené flaky na jazyku

    , Autor: zdenca87

    Dobrý den!Moj synček má už dlhší čas na jyzyku červené škvrny,ktoré sa niekedy stratia,ale potom sa objavia znova:Vyzerá to ako také mapy,sú to také škvrny,ktoré sú na koncoch červenšie,vačsinou ich má len nakrajoch,na pravej alebo niekedy na lavej strane.Pozerala som už všade na nete fotky chorob jazyka,ale nič som nenašla a mám strach,aby to nebolo niečo vážne...Už by som s ním dávno išla ku pani doktorke,ale mám tri malinkú detičky a mám problém sa s nimi dostat niekam,lebo muž je celý den v práci.Už sme skúšali aj tú fialovú vodičku čo sa dáva na žabku,ale nič nepomohlo...Dakujem pekne za odpoved a prajem pekný den.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem ako je dieťa staré, preto neviem odpovedať. Fialová vodička sa na nič ani na žabku nepoužíva. Skúste podávať probiotika, presne podľa návodu a veku. Tiež je vhodný B vitamin v príslušnej forme.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: