Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • neustupne flaky

    , Autor: radka-4

    Dobrý večer prosím o radu môjmu synovi 6,5 mesiaca sa stále vyhadzuju červene flaky, ktoré svrbia bolieva ho bruško a škrabe si aj očka. Celý čas bol kojeny.Mal flaky aj na hlavke čele a zahlavy ked bol menši ale to nám pani doktorka predpísala fenistil a všetko sa do týždna zlepšilo. ale zas sa to vratilo a po očkovani synflorixom sa to vyhodilo na krku a chrbatiku a vratilo na čielko a zalavie.a to už je vyše mesiaca po očkovani a stále žiadne zlpešenie len horšie. už sme boli aj u pediatra ten nám predpisal opäť fenistil kvapky a poslal nas ku kožnej ta odporučila biodrmu sprchový gel a mlieko a flaky mazať sudocremom všetko dodržiavam, periem mu v lovele sensitív a vecičky mu žehlim. samozrejme vyhybam sa aj mliečným vyrobkom, pšenici, citrusovým plodom, rybam, koreninam, špenatu baklažanu, paradjkam, čokolade, sladkému kakau, káve a všetkemu čo alegizuje a stále sa to nezlepšuje. jedavam zeleninu zemiaky, paprika, redkvička, uhorka,cuketa karfiol, kalerab, mrkva, brokolica), kukurične a ryžove chlebiky, ryžu, ovsene vločky, raz za týžden si dam vajcia ked kuracie tak bez bielka (čerstve- domace) a prepeličie tak 5 za týžden pijem len mätový čaj a kamilkovy plus čistu vodu bez bubliniek a z ovocia len jablčka, a malemu skušam davať aj prikrmy varenu mrkvu. proste nič nepomaha už mám strach sa mu pozrieť aj na teličko túto dietu už držim 6 deň viem že to nie je vela ale dufala som že už aspoň uvidim maličke zlepšenie a stále nič. teraz neviem či mu mám davať mrkvu tu dávám 3. deň alebo radšej skusiť inu potravinu , alebo prestať prikrmovať, alebo čo mám ešte vypustiť zo stravy? Prosim poradte mi už som zúfala

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Problém sa takto vyriešiť nedáa a tiež sa osparavedlňujem, že z osobných dvodv som nestihla odpovedať skôr. V každom prípade: nepite mätový čaj ani kamilkový, mätový môže znížiť tvrobu mlieka a kamilkový môže byť alergén.
    Sudokrém nie je liečivý krém, je to ochranný krém pred zaparením ritky a okolia, s ním nič nevyriešite. dieťatko má pravdepodobne atopickú dermatitdu, mal by to vedieť riešiť pediater a len keď to neustupje, odoslať ku kožiarovi. Bohužiaľ bez vyšetrenia neviem dať viac rád.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: