Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Upchatý nos

    , Autor: dajana

    Dobry den pani doktorka. Synovi ( skoro 3 rocny ) sa velmi casto ( od nastupu do skolky ) opakuje upchaty nos. Nijak raz ho nemozeme naucit fukat nos, nejde mu to, tak mu odsavame. Nie je nachladeny, nema teplotu, len odsajeme mu slabo zeleny alebo zlty sopel. Nestazuje sa na bolest hlavy. Rozprava trocha akoby cez nos. Miestami akoby zachrapal. Myslite ze je na mieste urobit vyter z nosa, uz som ten opakujuci nos spominala aj lekarke, ona sa stale odvolava na alergologiu. Neviete co to moze byt? Moze chodit do kolektivu? Opakuje sa to naozaj casto, kazde 2-3 tyzdne, vdaka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V prvom rade treba vylúčiť zväčšenie nosnej mandle, teda nie alergológ ale otorhinolarngológ odhalí tento problém

Podobné otázky

  • Ťažkosti s dýchaním

    , Autor: Jana101

    Dobrý deň pani doktorka. Mam 4,5 mesacného synčeka, ktorý má od narodenia problém s dýchaním. Stále keď zaspinká či v noci či cez deň, keď sa zobudí tak ma upchatý noštek. Strašne plače a nemôže dýchať. Vraj je to z refluxu a máme vydržať no mne sa zdá, že je to čím ďalej tým horšie. Morsku vodu mu kvapkam takmer neustále. Nebolo by treba nejaké špeciálne vyšetrenie nošteka? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Závisí od toho ako s to prejavuje.
    Ak sa naozaj zobudí na to, že nevie dýchať cez nos, bolo by vhodné vyšetrenie na otorhinolaryngologii, možno má asymetrickú prepážku.
    Ak len akoby chrčí, stačí kvapnúť do nošteka viackrát denne sterimar alebo libenar a nad postieľku alebo k postieľke dať vlhký froté ručník alebo plachtu, aby sa zvlhčilo prostredie. Dieťatko uložiť do zvýšenej polohy: podložiť predné nohy postieľky, aby malo hlavičku vyššie asi v 30 st. uhle.

  • Výber nosných mandlí

    , Autor: Vikus1995

    Dobrý deň prajem, budúci týždeň ideme so synom (5r.) na výber nosných mandlí nakoľko ich má veľmi zväčšené a má v noci problémy s dýchaním, vynecháva mu dýchanie, bol chorý cca pred 2 týždňami (soplík) a zdá sa mi že ma znovu ako keby upchatý nos a v noci pokašliava pravdepodobne len kvôli suchemu vzduchu v izbe inak cez deň nekašle. Je možné v takomto prípade vybrať nosné mandle? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    O tom, či je možné previesť operáciu rozhodne lekár, ktorý spraví predoperačné vyšetrenie.

  • Zákrok

    , Autor: lucka-151

    Dobrý deň p.doktorka, prosím Vás moja 3 rocn dcéra už 2 mes čaká na zákrok, kvôli synechii,ide o to ze ma mesiac zelene sople ale len ráno a upchaty nos počas dňa ,orl nám dala uniflox plus nejaký sirup na ten ypchaty nos ,soplik už je len malinko,vzala jej výter a vyšla jej moxarela masívne,predpísala jej augmentin,a už 3 termin ma na 25.3 a keď jej nasadim antibiotika musím jej zas preložiť termín na zákrok o mesiac čo je strašne dlho nakoľko ju ta cikulka veľmi svrbí,chcem sa opýtať musím jej tie antibiotika nasadiť?alebo nemusím a môže podstúpiť už konečne ten zákrok?ak nebude mať soplik, inak iné zdravotné problémy nemá, papa,beha atď, ďakujem krasne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja vaše dieťa nepoznám.
    Ja isto na moraxellu, ani inú baktériu bez známok celkového bakteriálneho infektu v organizme / horúčky, vracanie, nechutenstvo vysoké CRP/ antibiotika nedávam.

  • Upchatý nos a kychanie

    , Autor: Chelka

    Dobrý deň pani doktorka, syn 4r. má už vyše mesiaca upchatý nos a kýcha. V nosí dýcha pekne, ráno keď sa zobudí začne kychat a hneď sa mu upcha nos...trošku mu ide vyfukat. Cez deň je to rovnaké ..nos nemá upchatý stále ale trvá to už dosť dlho .bol aj na vytere- negatívny .už som skúsila asi všetko, aj solmucol,sinupret,morskú vodu na výplach,fenistil, biolampu. Občas kycha aj 10x.. myslíte si že to môže byť nádcha alebo je to už skôr nejaká alergia .začal chodiť do škôlky .dovtedy nebol veľmi chorý. Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pravdepodobne je to alergia,otázka na čo, pretože v čase ke*ď ste písali ešte nebolo nič kvitnúce. Možno nejaké vône doma, vonné tyčinky, sviečky, fajčenie v byte alebo aj na balkóne. Ak to bude pretrvávať, treba navštíviť lekára a skúsiť antialergickú liečbu.

  • Chrániče v nosteku u 10 dnoveho bábätka

    , Autor: Eva1988

    Dobrý deň malý má 10 dní a začalo mu podivné chrcat v nosteku, hlavne večer. Sliznicu zvlhcujem morskou soľou 2 x denne. Sopliky žiadne nevidím. Môže mať upchatý noštek?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak dobre pije a nemusí púšťať prsník pri kojení určite nie!! Nie je chorý, nemá ani nádchu. Správne zvlhčujete noštek morskou vodou alebo fyziologickým roztokom, volá sa libenar. Zvlhčite aj prostredie dieťaťa, ideálne vlhký froté ručník nad postieľku, taký vlhký stan.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: