Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Norovírus

    , Autor:

    Dobrý deň,
    od pondelka večera som ležala v nemocnici na infúziách, mala som príznaky črevnej virózy - vracanie, hnačky, kŕče v bruchu. Po rôznych vyšetreniach mi napokon zistili norovírus v stolici, ale následne ma vo štvrtok pustili domov, pretože sa môj stav výrazne zlepšil a odzneli hnačky.
    Avšak doma sa odo mňa nakazili ďalší členovia rodiny. Preto sa chcem spýtať, či je možné, aby som sa od nich znova nakazila. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Bezprostredne traz by st sa od nih nemali nakaziť, prtože učitý čas pretrvávjú ochanné potilátky vo vašom organizme. Prepokladám, že ostatní členovia sa nakzili od vás ešte pdtým, ako ste boli hospitalizovaná albo ste sa všetci nakazili z jedného zdroja, niekomu ochoenie začalo skôr, niekomu neskôr, záleží totiž aj na infekčnej dávke, kto sa nakzil koľkými vírusmi

Podobné otázky

  • Norovírus

    , Autor: lenka1979

    Dobrý deň pani doktorka,
    pred dvoma týždňami som bola so 4-ročným synčekom hospitalizovaná v nemocnici na detskom oddelení s bolesťami a krčmi bruška, hnačkami a teplotami. Zo stolice mu vyšiel norovírus. Boli sme 5 dní na infúziách, potom "schytal" ešte angínu. Tie kŕče v brušku boli neskutočné, neprajem vidieť a zažiť nikomu. Brali sme aj berieme probiotiká Nutrolin B. Chcela by som sa opýtať, či je bežné že po tomto víruse má synček ešte sem-tam taký krátky a slabší kŕč v brušku, asi 4x denne. Aká je približná dĺžka liečby? Ešte podotknem, že malému robili v nemocnici aj ultrazvuk bruška a bol v poriadku. Ďakujem krásne za názor a radu. Lenka

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Po každom ochorení, ktoré spůsobia vírusy može pacient mat tažkosti este niekolko týždnov. Ovela horšie je to po rotavírusovej infekcii ale aj po norovírusoch je to možné. Je doležité , aby dieta ešte určitú dobu držalo diétu, teda menšie porcie, častejšie, žiadne mastné, nafukujúce jedlá. Ak by však boli bolesti bruška intenzívne, dieta bolo schvátené, vyhladávlo úlavovú polohu, je důležité znova konzultovat lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: