Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • opuch nad penisom

    , Autor: 30katka30

    dobry den pani doktorka moj syn ma 4 roky stazuje sa na bolest penisu, predkozku nema pretiahnutu a nad penisom na lavej strane ma opuch, viem ze treba ist k lekarovi ale chcela by som vediet co to moze byt, ake vysetrenia ho cakaju, zaujma ma hlavne ten opuch, dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Otázka či je to opuch alebo vstúpla kýla, prietrž. Tam naozaj diagnózu spraví lekár, potvrdí ju chirurg a chirurgické je aj riešenie - teda operácia / samozrejme len v prípade, že to kýla je/.
    Ak by dieťa malo opuch v oblasti mieška, bolestivý je každý dotyk, koža nad vajíčkom je začervenaná, dieťa naozaj bolestivo plače, je potrebné vyhľadať lekára okamžite. Podobne keby mal bolesti, nekaká, nejdú vetry, prípadne vracia je potrebné ihneď vyhľadať chirurga.

Podobné otázky

  • opuch nad penisom

    , Autor: 30katka30

    dobry den pani doktorka dakujem Vam za odpoved, pisala som vam ohladom opuchu na lavej strane nad penisom u syna.
    Boli sme u chirurga s podozrenim na pruh, stlacal mu to ale na pruh sa mu to nezdalo, poslal nas na sono a tam zistili ze to je asi zdurena uzlina, a ze to mame len sledovat, ale maleho pobolieva aj cikula, co si o tom myslite? s coho moze mat uzlinu zdurenu? co sa s tym da robit? nam kazali len sledovat. moze to mat nieco spolocne s tym ze mu nejde pretiahnut predkozka? dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    S nepretiahnutou pedkožkou to pravdepodobne nemá nič spoločné. Pobolievanie v oblasti ústia močovej trubice by nemalo byť, treba to riešiť s lekrom. Ja to robím tak, že niekoľko dní aplikujem repíkové kpele a lokálne ophtalmoframykoin ale to naozaj musím najprv dieťa vidieť.
    Zdurenie uzliny môže mať rôznu príčinu, už si nepamätám ako je dieťatko staré, ale ak bol predtým do končatiny na príslušnej strane očkovaný, mierne zväčšenie uzlinky môže byť lokálna reakcia na podanie očkovacej látky a nie je to dôvod na znepokojenie. Je naozaj potrebné lokálnu uzlinu sledovať, ako aj celkový zdravotný stav dieťaťa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: