Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Bolesť nožičiek

    , Autor: jana83j

    Dobrý deň, chcem sa spýtať mám 2 ročného synčeka, ktorého niekedy v noci alebo neskoro večer bolia nožičky. Tá bolesť ho zvykne zobudiť zo spánku. Niekedy aj plače. Ukazuje, že ho boli spodná časť chodidla, päta a niekedy aj kolená. Všetko ponatierame modrou indulonou a masírujem mu to. Zhruba po 5 minutách aj skôr bolesť odozneje a potom sa ešte raz alebo dva krát vráti.
    Takéto bolesti má niekedy aj raz za týždeň inokedy raz za mesiac. Neviem, či treba vyhľadať lekára, pripisujem to rastovým bolestiam, ale neviem, či robím správne. Meria 92 cm a veľmi rád stále behá. Chodilo má zatiaľ ploché ešte sa mu nevybudovala klenba. Bolesti sa objavujú nezávisle na zaťažení niekedy aj po pokojnom dní keď priveľa nechodí, nebehá inokedy aj keď viac prejde. Ešte pije menej tekutín.
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja v takomto prípade vždy spravím základné laboratórne vyšetrenia, aby som vylúčila závažné ochorenie. Až keď sa toto vylúči, je možné to považovať za rastové bolesti a postupovať konzervatívne: masáže, natieranie prípadne pri intenzívnych ťažkostiach liek od bolesti.

Podobné otázky

  • vecerne bolesti noziciek

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka, co sa da robit pre dietatko ked sa vecer pri zaspavani stazuje na bolest noziciek. Mame 3,5 rocneho chlapceka, meria 106 cm a vazi 20 kg. Je podla mna dost velky aj tazky na svoj vek. Neviem ci to sposobuju rastove platnicky, pravdepodbne ano. Cim sa daju tie bolesti zmiernit. Jeden vecer to bolo dost dramaticke , plakal az tak ze ho napinalo na vracanie, nie suvisle ale v takych etapach a da sa poveda ze skoro celu noc. Ked sa stazoval na bolest o par tyzdnov opat, tak som mu dala preventivne paralen. Ako postupovat v opatovnych pripadoch. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Príčiny môžu byť rôzne, od rastových bolestí, poruchy nožnej klenby až po omnoho závažnejšie príčiny. určite kontaktujte vášo lekára. paralen preventívne nepodávajte.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: