Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Stahovanie predkozky

    , Autor:

    Pani doktorka, prosim vas aky by mal byt postup v pripade, ze v tom 15. mesiaci, ked by sa malo postupne zacat so stahovanim predkozky, to vobec nejde? Ked ju skusime stiahnut, sa tam vytvori len velmi mala strbinka, ale vobec "nehrozi", ze by sa to podarilo pretiahnut cez zalud.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Odporúča sa použiť krém s kortikoidom, nebojte sa toho, neplalikuje sa to priamo na genitál ale mamiča si to aplikuje na prsty, korými potom masíuje predkožku, chvíľu, cca dvakrát denne, robí sa to aj dv tri mesiace a postupne sa stiahne predkožka koľko sa dá, ide to pomaly ale vždy viac a viac. Nieked to týmto spôsobom predkožku neuvolní, potom sa konzultuje urológ.

Podobné otázky

  • Masť na sťahovanie predkozky u chlapcov

    , Autor: Barkar

    Dobrý večer. Náš malý bude mať v júli už dva roky. Predkožku pomaly sťahujem. Len nie je nejako vidieť výsledok. Chcem sa opýtať masť na sťahovanie je na lekársky predpis ? Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V tomto veku už mastičku nedávam. Treba to sťahovať pomaličky, pokiaľ to ide každý deň. Niekedy až keď začne penis rásť na začiatku puberty tak sa to celkom uvolní. Budete opakovane chodiť na preventívne prehliadky a vždy to lekár pozrie, podľa nálezu rozhodne, či treba niečo riešiť alebo nechať prirodzený priebeh uvolneniu.

  • Sťahovanie predkožky

    , Autor: Karinka2015

    Dobrý deň pani doktorka,
    mám takú otázku. Synček má 3 mesiace a jemne som mu stiahla predkožku a ide mu teraz z neho krv. Čo mám robiť, veľmi som sa toho zľakla. Je to niečo zlé? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie je to zlé ale pediater vám pri novrodeneckej návšteve mal povedať, že do 15teho mesiaca veku dieťatka najmenej dovtedy netreba s predkožkou nič robiť. Takže krvácanie iste ustalo a predkožku zatiaľ nepreťahujte.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Sťahovanie predkožky

    , Autor: roni200

    Dobrý deň. Syn má 19 mesiacov. Doteraz sme predkožku nepreťahovali. Asi cca pred 2-omi týždňami som to skúšala a vôbec mu to nejde. Každý druhý deň mu do kúpeľa pridávam slez nebadaný, ževraj pomáha. Po kúpeli mu skúšam pod sprchou pokožku trocha pretiahnuť, zatiaľ nejde ani o kúsok. Mám to riešiť s našou pediatričkou? Bojím sa, že budeme musieť ísť k urológovi a ten mu to urobí nasilu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja pri preventívnej prehliadke v 15tom až 18tom mesiaci života predkožku kontrolujem a ak sa vôbec neuvolňuje, odporúčam triamcinolon mastičku, dať si medzi prsty a 2 x denne masírovať predkožku. V mnohých prípadoch sa postupne uvolní / trvá to až 2 -3 mesiace/ a vyhneme sa chirurgickému riešeniu.

  • predkozka

    , Autor: adel07

    Dobry den p. doktorka, prosim Vas mojmu 11 mesac.chlapčekovi islo stahovanie predkozky celkom dobre,bol chory mal ATB a od toho casu sa mu predkozka neda stiahnut a nasilu to nechcem skusat,ako mam postupovat teraz dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V totmto veku chlapcom ešte bežno predkožku nesřahujeme. Nemusíte to robit ani vy a už vůbec nie na silu. Pri ročnej alebo 15 mesačnej prehliadke na to upozornite lekára / vačšina z nás to kontroluje/ a poraďte sa ako to robit.,

  • stahovanie predkozky

    , Autor: mima268

    Dobry den pani doktorka....prosim vas o radu lebo som zufala....dnes som bola s jedenast mesacnym syncekom na rocnom ockovani....pani doktorka mu aj prvykrat stiahla predkozku zprva jej to neslo ale potom nasilu sa jej to podarilo co sa maly aj strasne rozplakal....mne kazala ze mu to mam vzdy po kupeli stahovat ale ze nie ako ona nasilu len pokial sa da....no hned vecer po prehliadke mal maly pipik zapaleny taky cerveny ako keby tam mal krv....ja som ho len rychlo osprchovala lebo mal trosku zvysenu teplotu tak som neccela aby sa kupal....neviem co mam robit nazory aj urologou su rozne...jedni ze sa nedotykat druhi ze stahovat....ako sa ma z toho amamicka vysomarit....co by som mu mala dat na pipika? V repiku ho okupem ale je aj nieco ine? A mam teda stahovat alebo nie? S malym mame dost problemov narodil sa skor a priduseny ma hypertoniu jednoducho ak este mame mat problemi s tymto tak ma prepacte za vyraz ale porazi.....dakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Každý lekár má svoje spôsoby riešenia rôznych situácií. Ja určite nasilu predkožku nepreťahujem. Jednak je to bolestivé, jednak sa tým vytvoria ragády, niekedy až krvácajúce a môžu byť vstupnou bránou infekcie, V tejto chvíli sú na mieste kúpele v repíku dvakrát denne, potom aplikovať do oblasti predkožky, aj keď sa nepretiahne ophtalmoframykoin. Keďže už predkožka stiahnutá bola a oblasť genitálu sa upokojí naozaj môžete predkožku jemne pri kúpaní preťahovať, ale naozaj len koľko sa dá.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: