Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Polhodinove denne spanky

    , Autor:

    Dobry den, moja 4,5 mesacna dcerka od jej 2 mesiacov nevie cez den zaspat dlhsie ako na 30 minut. Ani v posteli so mnou, ani v kociku. Po cca polhodine sa kruti a otvori oci, niekedy place lebo by este chcela spat ale uz nezaspi. Potom je zanedlho nervozna a zasa unavena.. Len obcas sa mi ju podari v nosici uhojdat ked sa zacina preberat, ale nechcem aby v nom casto spala. Je to dost narocne lebo jej nijako neviem urobit rezim ani kolko krat denne by takto mala spat. Da sa s tym nieco robit, alebo len cakat kedy z toho vyrastie? Preco to tak je prave u nej? Nieje o tom nahodou nejaky clanok? Velmi pekne dakujem za odpoved. Anna

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, či je kojená alebo umelo živená. Ide totiž o to, že ak je kojená a pijete kávu, to by mohla byť príčina.
    Každé dieťa je iné, v jeho veku detičky zväčša každé druhé medzikojenie, medzijedenie prespia a medzi ostqtnými už nespinkajú a sú hore.
    Neviem, v akom nosiči ju uspíte, v žiadnom pípade to nemôže byť v tom vajku, v ktorom sa vozí v aute!!!! To nie je na spanie doma.
    Univerzálny ecept ako zmeniť je spánkový režim neviem. Niektoé detičky radi spinkajú v kočiariku na čerstvom vzduchu a keď sa začnú prebúdzať a mrviť, treba ich trocha pokolísať a spinkajú ďalej. Taktiež samozrejem dieťaa potrebuje mať na spánok kľud a bezhlučné prostredie, to neviem, či cez deň doma máte. Niektoré deti chcú spať aj cez den v postieľke a pri zatiahnutých závesoch, v tme.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: