Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • sedive vlasy

    , Autor: rusalka30

    Pěkný den prajem. Mám viacero otazok. Prvá je, že z akeho dovodu môze mat moja dvojrocna dcera šedivé vlasy. Aj jej rastu nové šedivé. Nedostatok neakých vitaminov? Má málo Fe začala som jej dávat aj b komplex na řadu pediatricky bo hrooozne zle papa. Druhá otázka je, či je to možné že by jej v tomto věku isli 6stky. Prve zuby jej isli v 6 tyz, a ako 1,5 rocna malá 20. Smě sa těšili že pokoj lebo smě každý zub hrozne odtrpeli. Ale ona stále place stále sa budí v noci stále vsetko hryzie a hovoří ze ju bolia ústa a ukazuju dozadu a má Biele dasna. A ak by jej náhodou isli nemoze to mat neaky suvis s hormonmi. Som este nepocula od nikoho že v takomto věku by mu isli tieto zuby. A este posledna, môze hrozný plac nepokoj, nervozita suvisiet s obdobím vzdoru. Bo posledně dní z nicoho nic place, ked je hladna a niesu 4 jedla co zje tak zase hrozný plac prostě je upistana stále chce aby som bola při něj vzdialim sa na meter už place a hlada má. Neviem co s touto situaciou robit. Dakujem pěkně za vasu pomoc

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Presne odpovedať na prvú otázku neviem, môže mať málo pigmentu, je to však dôvod vyhľadať lekára, prípadne ísť na kožné konzílium.
    Ak má málo železa, tak potrebuje preparát železa a nie len B vitamín.
    Peezávanie šestiek v tomto veku je naozaj predčasné, takže znova treba zhodnotiť, či sa naozaj prerezávajú a ak áno, skonzultovať stomatológii. Obdobie vzdoru prichádza až okolo tretieho roka.
    Všetky príznaky, ktoré udávate sú dôvodom na podrobné vyšetrenie dievčatka.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: