Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • liečba ribomunylom

    , Autor: oliverko2013

    Dobrý deň,chcem sa opýtať či po 3týždnovej liečbe ribomunylom može ostať dieťa chore,može to byť reakcia? mali sme 2dni teplotu 37,5-38,5 a silné soplíky asi 10dní.Boli sme aj na výteroch ale tie boli negatívne,...teraz mame zasa brať 4 dni liečbu a o mesiac opäť 4 dni možme v tom pokračovať alebo nie.Moj syn ma 19m a liečbu ribomunylom ma 1x ,ešte doteraz imunitu liečenu nemal.
    Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Myslím si, že šlo skôr o ďalšiu infekciu, ktorých je teraz v kolektívoch detí ale aj v rodinách veľmi veľa. Nepredpokladám to ako reakciu na ribomunyl
    Pokračujte ďalej v odporučenej liečbe, mal by to však potom brať ešte ďalšie dva mesiace rovnako, teda 4 dni v mesiaci.

Podobné otázky

  • Znizena hladina IgG

    , Autor: gabel

    Dobry den pani doktorka. Z alergologickeho vysetrenia mojej dvojrocnej dcery vyplynulo, ze ma znizenu hladinu IgG 6,07g/l (hypogamaglobulinemia triedy G lahkeho stupna). Bola jej naordinovana liecba ribomunylom. chcela by som Vas poprosit o objasnenie, co znamena znizena hodnota IgG? Je nevyhnutne podstupovat imunomodulacnu liecbu, nemala by sa skor imunita dietata v tomto veku vyvijat prirodzene bez podpornych liekov? Dakujem. S pozdravom Kucerova

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zníženie, ktoré udávte nie je chrobný stav, hovorí skôr o tom, že dieťa sa ešte nestretlo so závažnou infekciou, tak nevytvorilo protilátky. Nieje to chorbný stav.
    K liečbe ribomunylom sa neviem vyjadriť, pretože ak dieťa máva opakované infekcie / čo asi máva, keďže se boli na imunológii/ tak, je to dobrá liečba, je ple v kompetencii lekára, ktorý ju naordinoval a iste vie prečo.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: