Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • kedy budem rodiť

    , Autor: steva

    Dobry večer chcela by som sa vas opytať kedy mam očakavať porod ked som v 35 tt som druhorodička i ked prve bolo sc, a opať idem plan. sekciou a vraj mi kleslo bruško je to normalne u druhorodičiek ved termin mam až 8.6 nie je to skoro bruško mi zostalo po prvom porode aj trošku ovisnute dole tak čio to nie je tym na poradni som bola vo štvrtok a som uplne zatvorena je možne že budem rodiť v najbližšej dobe?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak ste zatvorená a hrdlo maternice /krčok/ sa neskracuje tak veľmi pravdepodobné, že je ešte do pôrodu ďaleko. Ak sa však objaví pravidelná kontrakčná činnosť je nutné ísť hneď do pôrodnice. Držím palce!

Podobné otázky

  • kedy budem rodit

    , Autor: steva

    Dobry večer chcem dodoat k predchadzajucej otazke CS mam 2 a som v 35tt a čo je to to cervix skore 2? Ešte by som chcela vediet aka je optimalnea hrubka jazvy po sekcii moja ma 8 mm i ked idem plan. sekciou predsa by somto len chcela vediet či horzi aj pri takej hrubke ruptura maternice pri spontannom porode.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    hrúbka jazvy na maternici po predchádzajúcom cisárskom reze 8 mm je dostatočná, avšak ak by sa mal zvažovať vaginálny pôrod je zaujímavá až hrúbka jazvy počas pravidelnej kontrakčnej činnosti. Cervikálne skúre 2 je zatiaľ na váš týždeň optimálne a nepredpokladáme pôrod zatiaľ v blízkej dobe.