Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • krvacanie po sekcii

    , Autor: sopel2001

    Dobry den p. doktorka.
    pred 3 tyzdnami som sekciou porodila dievcatko. Aj po troch tyzdnoch mavam obcas slabe vytoky.. Niekotry den vobec nic a nasledujuci jemne spinenie ruzovej az hnedej farby.. je to v poriadku? nemoze byt problem s hojenim rany? Zaroven stale citim v lavej casti podbuska obcasne stipkave bolesti hlavne,ked vstavam, alebo dlhsie chodim.dakujem za opdopved. Martina

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    obdobné krvácanie respektíve špinenie sa môže vyskytovať počas celého šestonedelia, preto je to absolútne v poriadku ide o dočistenie dutiny maternice. Ste ešte pomerne krátko po cisárskom, rana sa ešte stále hojí a preto môže občas pobolievať. Skúste viac oddychovať a bruško ešte moc nenamáhajte.

Podobné otázky

  • Krvácanie po sekcii

    , Autor: Jika

    Dobrý deň, 13.12. som mala planovanu sekciu, druhú v poradí. Nedojcim. Uz počas sestonedelia som dostala menstruaciu 16.1., stredne silnú. 24.1.som bola na kontrolu po sestonedeli a všetko bolo ok.
    30.1. zas prišla menstruacia, 3.a 4.deň velmi silne krvacanie. Obe trvali 6 dní.
    6.2. zas krvacanie, narazovite, do večera preslo, ďalší den len špinenie. Dnes 11.2.zas tmavohnedé krvacanie slabé. Co to môže byt? Nemam bolesti, ani zvýšenú teplotu. Nie je to krvacanie po styku, nezačalo bezprostredne po. Robí sa kyretaz aj po sekcii? Neporani sa operačná rana? Ak v maternici ostalo, co nemalo, ako je to možné? Ved pri sekcii by mala byt maternica dobre vyčistena. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie. Ťažko povedať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemyslím si však, že je hneď potrebné uvažovať nad kyretážou. Áno, v indikovaných prípadoch sa realizuje revízia dutiny maternice vo forme odsatia obsahu dutiny maternice, aj po cisárskom reze. Ak však bola u Vás už realizovaná kontrola po šestonedelí a všetko bolo v poriadku, maternica musela byť čistá, bez reziduí. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie po sekcii

    , Autor: Adriasm

    Dobry deň,
    Dnes som 2 týždne po sekcii, už týždeň a pár dní som nemala žiadne špinenie. Dnes ráno pri postavení z postele sa zo mňa spustil silnejší prúd krvi. Doktorka mi pri poslednom ultrazvuku v nemocnici povedala, že tam mám nejaké zrazeniny, aby som sa nezľakla. Môže ísť práve o to?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste šestonedieľka, maternica sa ešte čistí. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde bol operačný výkon realizovaný.

  • jednorazove krvacanie po sekcii

    , Autor: jankamal

    Dobry den,
    som takmer 4 mesiace po sekcii. Na kontrole po sestonedeli bolo vsetko v poriadku aj cistenie pocas sestonedelia bolo v norme, ziadne silne krvacanie, len take spinenie. No pred par dnami som mala jednorazove krvacanie, ked na toaletnom papieri som mala taku tmavocervenu akoby menzesovu krv, nie ciru, myslela som ze sa mi rozbieha prva menstruacia. No krvacanie nepokracovalo. Co to mohlo byt? Nemohla mi zakrvacat vnutorna rana? Mam navstivit lekara? Teraz nekrvacam, ani ma rana neboli. Mohlo to byt z pretazenia ked dviham vanicku z kocika s babatkom a napajam na konstrukciu od kocika?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    myslím, že sa vôbec nemusíte obávať, takéto jednorázové nie silné zakrvácanie je bežné, obzvlášť ak ešte dojčíte. Telo sa stále dostáva do normálu, ale samozrejme nie je dobré ho preťažovať, nedvíhať ťažké veci a je ideálne ak sa šetríte trošku.