Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • k predchadzajucej otazke

    , Autor: steva

    Pani dr. trošku nerozumienm vašej odpovedi ( ale ak sa k tomu pridruží stav po cisárskom reze ) ako ved to sa zisti až po porode nie no po predchadzajucom ma museli cievkovať lebo som mala neskutočne bolesti a vycievkovali 1,5 l moču. a to im mam ako predložiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    znamená to, že ak pôjdete teraz rodiť budete vedená ako stav po cisárskom reze v minulosti (pri vašom prvom tehotenstve), preto je veľmi pravdepodobné, že bude pôrod vzhľadom na všetky okolnosti (ochorenie obličiek, stav po cisárskom reze, žiadosť o sterilizáciu) ukončený cisárskym rezom.

Podobné otázky

  • kedy budem rodit

    , Autor: steva

    Dobry večer chcem dodoat k predchadzajucej otazke CS mam 2 a som v 35tt a čo je to to cervix skore 2? Ešte by som chcela vediet aka je optimalnea hrubka jazvy po sekcii moja ma 8 mm i ked idem plan. sekciou predsa by somto len chcela vediet či horzi aj pri takej hrubke ruptura maternice pri spontannom porode.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    hrúbka jazvy na maternici po predchádzajúcom cisárskom reze 8 mm je dostatočná, avšak ak by sa mal zvažovať vaginálny pôrod je zaujímavá až hrúbka jazvy počas pravidelnej kontrakčnej činnosti. Cervikálne skúre 2 je zatiaľ na váš týždeň optimálne a nepredpokladáme pôrod zatiaľ v blízkej dobe.