Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • diastaza

    , Autor: stenlynka

    Dobry den.Chcem sa spýtat kolko po cisarskom reze mozem mat dalsiu operaciu?Konkretne sa jedna o diastazu spojenu s brusnou herniou.Budu mi muset zosit svaly a spravit plastiku.Je to narocna operacia?Bolestivejsia ako cisarsky rez?A ako ma budu rezat priecne?Prosim o info.Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, hojivosť tkanív je u každého človeka odlišná
    minimálne 6-9 mesiacov by ste však mala počkať
    o type operácie vám neviem povedať, závisí aký sa zvolí prístup, niekedy sa zákrok robí i laparoskopicky inokedy rezom...závisí od vášho stavu a voľbe operatéra, informujte sa na chirurgickej klinike
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Diastáza

    , Autor: sisa-7

    Dobry den. Rada by som vedela vas nazor na diastazu. Mam rozostupenie priamych brusnych svalov, je to v norme na 2 prsty. Planujem otehotniet a mala som uz 3 potraty, chcem vylucict mozne ohrozenia aby sa to neopakovalo,(potraty boli kvoli neliecenemu trombofilnemu stavu a oslabenemu krcku) bola som aj na chirurgii a tam mi to neodporucali davat operovat ked som este nerodila. Za vasu odpoved dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, diastáza priamych brušných svalov tehotenstvo neovplyvňuje ale je ovplyvňovaná tehotenstvom. Môžete ju zmierniť cvikmi na to určenými, ale ak ste ešte nerodili, nemá to význam operačne riešiť, pretože by sa Vám to po pôrode vrátilo. Ak to nie je až také výrazné a nemáte žiadne ťažkosti, počkal by som a riešil to po šestonedelí. Do istej miery Vám subjektívne zlepší stav sťahovací pás.