Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Rada

    , Autor: kopana

    Dobry den prosim Vas o radu som v 27 tt a od zaciatku mam problem so suchými perami a popraskanými kutikmi uzivam femibion 400 mozem sucastne uzivat aj B komplex uz si neviem dat rady vyzeram hrozne.Ďakujem za odpoveď.

Podobné otázky

  • Dobrý deň

    , Autor: Gustavo

    Môžem otázku??
    Mala som Menštruáciu 6 januára a ešte mi nedošla trošku ma boli pod bruško a mám citlivé prisa a okolo bradavky mám chrasci myslíte si že to je tehotenstvo

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa samozrejme nedá vylúčiť ani tehotenstvo. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Annie2307

    Dobrý deň pán doktor. Idem si sem po radu. 2.1. som mala menštruáciu, 19.1. sa opäť objavilo krvacanie. O 2 týždne som.navstivila gynekológa, kde mi urobil USG vyšetrenie, maternica v poriadku, no na vaječníku mám folikulárnu cystu. Podľa slov lekára praskne sama s príchodom menštruácie. Môj cyklus trvá 23 dní a ešte menštruáciu nemám. Mam iba miernu bolest krížov a podbruška, no asi 2 týždne ma pravidelne trápia hlavne ráno zavraty a občasná bolest hlavy. Rada by som vedela, či je tehotenstvo možné aj napriek tej cyste
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Spomínaná folikulárna cysta môže byť aj tehotenské žlté teliesko. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, ani nálezy, ani všetky informácie a okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • Duphasten

    , Autor: Liennka

    Dobry den, rada by som sa informovala ako pokracovat v uzivani Duphastenu. Lekar mi nasadil Duphasten 20 januara teda 15 dni od prveho dna menstruacie, ktore som vybrala 2x denne. 2 februara som zistila, ze som tehotna podla testu som 2 a 3 tyzdni. Volala som na gynekologiu a povedali mi, ze mam lieky zacar brat.
    Moja otazka je mozem zacat lieky uzivat ihned?
    Som prvorodicka
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste tehotná, aj keď ešte nemáte tehotenstvo potvrdené gynekológom, môžete pokračovať v liečbe Duphastonom 2x1 tabletka denne. Nepoškodíte si, ani neublížite tehotenstvu. Ak však nemáte žiadne ťažkosti, nemyslím si, že ďalšie užívanie bude mať nejaký zásadný význam. Pokračujte však v užívaní podľa odporúčaní ošetrujúcich lekárov.

  • Rada

    , Autor: mirka2305

    Dobrý večer som v 31tt a máme ešte 4rocneho syna ktorý mi brnka na nervy.Prosim vás mohla by som začať niečo užívať na uskladnenie aby som nemala nervy ?dakujem

  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: kikik1

    Dobrý deň, pán doktor.
    Dňa 3.1. sme mali s priateľom nechránený styk, bez ejakulácie. Cca v tomto dátume +/- 1,2 dni som mala aj ovuláciu. Ovuláciu mávam mierne bolestivú, takže si aspoň približne viem odsledovať kedy ju mám. Od toho spomínaného dátumu ma každý deň bolí v podbrušku, ale aj nad ním, prípadne aj v mieste žalúdka. Ide o slabú pichavú bolesť, ktorú pocítim len pár x do dňa. Citlivé prsia ani iné príznaky nemám. Aj napriek tomu, že menštruáciu by som mala dostať o 4 dni, rada by som vedela Váš názor. Viem, že každý nechránený styk je rizikom, robila som si už dokonca aj testy ktoré môžu zachytiť tehotenstvo ešte pred očakávanou MS- vyšli negatívne. Momentálne mám aj stresové obdobie, takže to môže byť aj kvôli tomu.
    Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania podbruška môže byť viacero. Nevylučujem ani vplyv stresu. Samozrejme, za daných okolností sa nedá vylúčiť ani tehotenstvo. To by Vám však silné bolesti nemalo spôsobovať. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak aj ste tehotná, ešte to nie je veľmi zistiteľné, nemzmeníte to však už. Aj ultra skoré tehotenské testy ešte môžu byť negatívne. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť.