Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ...

    , Autor: odbornik6

    dobrý deň... teh.test je negatívny.... takže môže byť problém aj niekde inde? už 7 dní mi mešká menštruácia.. pociťujem stále silnejšie bolesti v podbrušku a dnes som mala aj také slabučké špinenie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    samozrejme sú i iné dôvody, ak sa menses nedostaví, vyhľadajte lekára, skntroluje sa gyn.nález, v prípade potreby sa aplikuje vyvolávacia injekcia
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Jednodnova menštruácia

    , Autor: Natasa4847472919

    Dobrý deň, mala by som dostať menštruáciu v najblizsich dňoch. Bolestive väčšie poprsie... Skrátka priznaky ktoré mávam pred príchodom menštruácie. No včera večer som mala na spodnom prádle väčší fľak. Nie čistá krv, skôr do ružova. V priebehu noci a nasledujuceho dňa sa však menštruácia nedostavila. Je pravda že som mala pred nedávnom pohlavny styk, no dávali sme si pozor i ked je potrebné sa priznať že ochrama použita nebola. Vedeli by ste mi poradiť čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Môže sa jednať iba o akési špinenie pred nástupom menštruácie, ktoré sa u niektorých žien vyskytuje cyklicky pred každou menštruáciou, treba však myslieť aj na možné tehotenstvo, keďže ste mali nechránený pohlavný styk. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia a k otehotneniu vie dôjsť pomerne jednoducho. Odsledujte si to. Pri nedostavení sa menštruácie aspoň 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. V prípade ťažkostí alebo nejasností je najvhodnejšie navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruacia

    , Autor: Vanny

    Ahojte ... Mala som sex po dlhom roku bez ochranny pred menštruaciou . Menštruacia mi meška už 5dni
    nemala som ani plodné dni ... Mohla sa mi menštruacia zmeniť alebo môže tam nástať riziko že by som bola tehotná???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Príčin meškania menštruácie však môže byť viacero. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: 0011

    Dobrý deň chcem sa spýtať meška mi menstruácia 15 dní môže to byt z toho že som bolá chora a aj stres mám že som ju nedostala a aj možno som pribrala.
    Naposledy som mala menštruáciu 20.1 a v februári som ju nedostala a už 15 deň mi meška a robila som si aj tt ale vyšli mi negatívne a to som si robila až dnes na 15 deň a styk som nemala ani, lebo sme sa k tomu nedostali takze tehotná nemôžem byť však keď tt sú negatívne a to je už dosť keby som bola tak by som už mala aj nejaké priznaky ...a čo može išt keď tehotenstvo je vylúčene?..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete a realizovanie tehotenských testov nemá zmysel. Príčin meškania menštruácie môže byť naozaj viacero, od stresu, choroby, zmeny životosprávy, či celkovo životného štýlu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Duphaston

    , Autor: Filomena

    Dobrý deň beriem duphaston na silnú menzes mám 52 rokou..zistili mi skleroticky plat v aorte..mám obezitu,ale cholesterol mám poriadku..myslíte,že by to mohol robiť ten duphaston...mám aj vyšší tlak..dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že Vaše diagnózy súvisia s užívaním Duphastonu, ale skôr s vekom a okolnosťami.

  • Menstruacia po agolutine neprisla

    , Autor: Saraya

    Dobre rano, 7 oktobra 2023 som.mala poslednu menstruaciu ktora mi trvala 5 dni , 22 Januara 2024 som bola u svojho gynekologa a tehotenstvo vylucil pichol mi agolutin a ze menstruacia do 14 dni pride no neprisla len este v ten den 22 ked mi ho pichol som na vecer spinila a od vtedy nic mam.23 rokov a nepravidelnu menstruaciu mam nizsiu sliznicu .. len vsetko ostatne je v poriadku, co sa tyka hormonou cukrovky, stitnej zlazy, pcos . vsetko v poriadku , viete mi.nieco poradit a ako je to mozne ze taku dobu nemam menstruaciu uz 5 mesiacov ? Dakujem.za odpoved...


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menstruačného cyklu môže byť viacero. Ak máte hormonálny profil úplne v poriadku a nie je prítomný deficit žiadneho hormónu, ako aj všetky krvné vyšetrenia dúfam v poriadku, je potrebné myslieť aj na organickú príčinu, či nie je prítomná mechanická prekážka. Nepoznám však žiadne konkrétne výsledky vyšetrení, ani nálezy, ďalšie okolnosti, ani informácie, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na vyššie pracovisko do nemocničného zariadenia.