Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • 3. dávka

    , Autor: zm123

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, že či je môj ročný syn chránený proti chorobám, keď nemôže byť z rôznych dôvodov zaočkovaný treťou dávkou hexa vakcíny a vakcínou na pneum. Dve očkovania absolvoval, tretie nemôže. Má nejakú ochranu a dokedy je možné najneskôr podať tretiu dávku (ak to bude možné), aby to malo efekt. Ďakujem a pekný deň prajem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Už má základnú ochranu proti očkovaným ochoreniam, ale nie je kompletne zaočkovaný, na to potrebuje dostať tri dávky. Interval medzi druhou a treťou dávkou sa može predĺžiť na 12 mesiacov, potom ak by bol interval dlhší, je potrebné postupovať individuálne. Teda podľa celkového stavu dieťaťa a veku rozhodnúť, či nebude potrebovať štvrtú boostrovaciu dávku očkovania v priebehu ďalšieho roka. Určite nezačíname očkovať znova troma dávkami.

Podobné otázky

  • Infanrix hexa - chýbajú vakcíny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer, pani doktorka. Dcerka mala byt zaockovana Infanrixom hexa (3. davka), ale lekarka spominala, ze teraz je nejaky vypadok tejto vakciny. Vraj nejaku "varku" vyrobca stiahol (neviem preco) a nove zatial nie su. Je takyto stav na celom Slovensku? Neviete, kedy bude pripadne tato vakcina opat k dispozicii? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Tento stav je na celom Slovenksu, vakcína bude navezaená pravdepodobne o dva týždne. Intervaly medzi jednotlivými dávkami sa dajú predĺžiť, takže nie je dôvod na znepokojovanie sa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: