Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Torticolis?

    , Autor: diasestrickanela

    Dobry den vazena pani doktorka. Mozno bude tazsie zhodnotit takto stav mojho 5mesacneho syna ale pokusim sa.
    5 mesiacov mal len pred 5dnami. Problem nastal ani neviem kedy. Chodili sme na preventivne poradne vsetko bolo v potiadku tak ako u detskej aj u ortopeda. Raz som si vsimla ze maly sa alo keby vyosoval robil tzv C. Detska lek. Nas odoslala na RHB vysetrenie kde sa naraz do tyzdna sam dal "do poriadku" bez cvicenia bez vsetkeho. Bolo vsetko ok asi pred 3tyzdnami sa maly zobudil po hodinke spanku na obed a hlavku mal ako keby na boku,utekali sme na pohotovost kde nam povedali ze ma torticollis a musime cvicit Vojtovku. Na druhy den okolo obeda sme sli so spravou k detskej kde bol krasny rovno ! Od vtedy az do vcerajsieho dna to bolo ok. Vcera z nicoho nic opat naklonil hlavku,tazko to opisat ma ju akoby tak bradou k pravemu pliecku a smerom do zadu k lavemu. Ako keby sme sa sli pozrit hore zboku do stropu. (Lajcky opisane) otaca ju za hrackami za hlasmi aj ked je jlna brusku ju otaca nie je problem ale ma ju tak "do kriva" (vtedy ked robil to C bol 5 den po ockovani) teraz je opat 5den po ockovani..moze to mat nejaky suvis s tym ? Alebo je mozne ze ma dg torticolis kt. Bol..prestal ..a opat je pritomny ? Je mozne ze sam odoznie a opat sa preukaze za nejaky cas? Este podotykam ze oblubuje obe strany nie len jednu.Dakujem vopred za vasu radu aj cas.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Myslím, že s očkovaním to nesúvisí, deti po očkovaní bývajú niekedy menej pohyblivé, menej komunikatívne, až také tichcšie alebo na druhej strane nepokojné a plačlivé.
    dieťa je spontánne značne pohyblivé, niektoré pohyby môžu vyzerať akoby vynúené / stáčanie do jednej strany ako popisujete/. Ak ten stav nie je jasný / hlavne stran toho, či má alebo nemá torticolis/ ja vždy volím konzílium u detského neurológa. Následne ak treba, dieťatko chodí na rehabilitáciu.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: