Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Rotarix - v lekárni bez receptu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím vás o radu. Mám podozrenie, že detská doktorka a lekáreň nás oklamali o 13,5 eura (sumu ktorá prepláca za rotarix poisťovňa).
    V januári (syn mal 3 mesiace) sme spomenuli detskej doktorke, že máme záujem o očkovanie rotarixom, doktorka zavolala do lekárne, objednala nám ho a povedala, že si ho máme vyzdvihnúť a bude stáť okolo 50€. V lekárni nám ho dali (nechceli recept, len si pozreli kartičku poistenca) a zaplatili sme za ňho 61,09€. Teraz si máme ísť po druhú dávku a zistila som, že rotarix je len na recept, že poisťovňa prepláca 13,5€. A keďže lekáreň od nás recept nechcela, a doktorka nám to ani nepovedala, mám silné podozrenie, že je doktorka dohodnutá s lekárňou a ten preplatok si rozdelia. Keby som na to neprišla, bolo by to nie 13,5 eura, ale 27 a to je riadna suma. Prosím vás o radu, ako postupovať, nenecháme sa okrádať o to, čo nám patrí.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem presne odpovedať na túto otázku, cena pravdepodobne závisí aj od poisťovne dieťaťa. Moje vedomosti sú také, že rodičia doplacajú na rotarix do 50€ na dávku, je to asi o trochu menej. Faktom však je, že teraz došlo k zmenám zaobstarávania očkovacích látok a je v tom taký zmätok, že niektorí lekári ani nevedia, ktoré očkovacie látky sa ako zaobstarávajú. Nechcem tým chrániť kolegyňu ak spravila chybu, ale máme toho naozaj veľa.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: