Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Očkovanie proti rakovine krčka maternice

    , Autor: mirkaandrej

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať, som 3 týždne po pôrode a zvažujem očkovanie proti rakovine krčka maternice. O tomto očkovaní som uvažovala už skôr, ale keďže som bola tehotná, neriešila som to. Po akej dobe po pôrode môžem podstúpiť takéto očkovanie? Za Vašu odpoveď Vám vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Po šestonedelí by ste mohli byť očkovaná, poraďte sa so svojim gynekologom alebo lekárom.

Podobné otázky

  • Menzes pri ockovani

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Môžem ísť na očkovanie proti rakovine krčka maternice aj počas menzesu?

  • otazka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som po operacii krcka maternice a gynekolog mi odporucil ockovanie proti rakovine krcka maternice..chcela by som sa spytat, ci mozem mat pohlavny styk bez ochrany s priatelom od ktoreho som to mozno dostala?nenastanu nijake komplikacie? alebo sa nemoze moj stav zhorsit? mam 20 rokov. dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie a pohlaný styk spolu nesúvisia. je síce pravda, že infekcia sa získa pohlavným stykom,ale žiaden vzťah medzi pohlavným stykom a očkovaním, ktorý by nejako ovpyvňoval očkovanie alebo sexuálny život neexistuje. Ak gynekolog zo zdravotného hľadiska očkovanie odporučil, iné vplyvy nie je potrebné zohľadňovať.

  • HPV

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, zaujimal by ma Vas nazor na ockovanie proti rakovine krcka maternice v pripade, ze pacientka ma opakovane (teraz sa o bjavil po 2x) HPV virus a vek 24 r. Dakujem

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Mám 18 a chcela by som sa dať zaočkovať proti rakovine krčka maternice, chcela by som sa opýtať či počas očkovania a po očkovaní nesmiem mať pohlavný styk, a ako dlho ho nesmiem mať, dopočula som sa že vraj aj niekolko mesiacov.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie proti rakovine krčka maternice s vašim sexulálnym životom v tejto chcvíli nesúvisí, môžete ho žiť normálne, očkovanie ho nelimituje. Očkovanie hlavne súvisí s tým, aby ste boli zdravá.

  • pomoc

    , Autor: Registrovaný používateľ

    ja mam 20 rokov a dala som sa zaockovat mala som zatial iba 1davku ale cem sa opytat ze ci pocas toho obdobia ockovacieho mozem mat pohlavny styk alebo nie... samozrejme ze som neni stroj aby som skoro necely rok vydrzala bez sexu. takze ci hrozi nejake to ryziko ked budem mat sex alebo nie. dakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie proti rakovine krčka maternice nie je dôvodom sexuálnej abstinencie, váš život v tejto oblasti môže pokračovať ďalej.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: