Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Odstavenie od dojčenia

    , Autor: giovana

    Dobrý deň,

    moja dcérka má 16 mesiacov. Cez deň pekne papá všetko, čo jej pripravím. Večer a v noci je ešte kojená. Posledný týždeň sa začala dožadovať prsníka aj cez deň a v noci sa budí každé dve hodiny. Keď jej odmietnem prsník dať, tak veľmi plače a upokojí sa až na prsníku. Je to už pre mňa dosť vyčerpávajúce.
    Mohli by ste mi poradiť ako malú postupne odstaviť a či je potrebné nahradiť kojenie umelým mliečkom? Ak áno, tak ktoré je pre ňu najvhodnejšie?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ktoré koľvek umelé mlieko, formulu, pokračujúce môžete použiť. Je to správna voľby, do roch rokov by mliečnu porciu mala mať vo forme umelého mlieka nie bežného konzumného mlieka zo siete potravín.
    Odstavenie od kojenia býva zložité a u každého prebieha inak. Niekedy ja vhodné jednoducho viac dieťa nepiložiť, bude to pár ťažších, možno aj peplakaných nocí, teba jej ponúknuť vodičku od smädu a kojenie skončí. NIekedy deti akceptujú postupné odstavovanie, v noci priložiť, cez deń už striktne nie.
    Poznám aj spôsob, že sa prsník natrel niečím kyslým dieťatko kysl chuť neznáša, tak viac o prsník nemalo záujem. Inou možnosťou je nechať dieťa varovať zodpovednu osobou / zväčša starou mamou/ a po pár dňoch už o prsník nemá záujem.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: