Poradňa dojčenia a výživy

Poradňa dojčenia a výživy
6,502 otázok

Na všetky vaše otázky týkajúce sa dojčenia a výživy detí odpovedá pediatrička MUDr. Marta Špániková.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nocne kojenie a potraviny po roku

    , Autor: mirka-2

    Dobry den pani doktorka,
    chcela by som sa Vas spytat od kedy moze rocny syn mak, med, orechy (a ake), kyslu kapustu a uhorky (samozrejme len obcas), olivy?
    Chcela by som Vas poprosit aj o radu ohladom nocneho kojenia. Cez den pije 1x francuzske mlieko z poharika so sosakom. Flasu s cumlom odmieta. UM ma po okupani, cca 240 ml, pred kupanim ma kasu. Rychlo si zvykol, protestoval prve dva dni tak sme sa najskor kojili a potom ochutnal kusok UM. Dalsi den sa kojenia uz nedozadoval, vypil UM a bol spokojny. Ked vidi svoj poharik s mliekom tesi sa. V noci pri kojeni ale zaspava. Cumlik, vodu, nosenie odmieta a dozaduje sa kojenia. Inac place a place. Budi sa zvycajne kazde 2 hodiny, niekedy aj castejsie. Okolo 3-4 00 dostane UM (~240 ml) to vypije ale budi sa dalej. Uz sme skusali aj vecer len mlieko alebo len kasu, ci ho nahodou neboli brusko ked zje aj kasu aj mlieko ale bolo to rovnake. Co by ste mi prosim poradili? Myslela som, ze by sme ukoncili nocne kojenie len neviem ako na to, aby plakal co najmenej. 
    Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak už má viac ako roka a stále sa dožaduje prsníka, čo je už pre vás záťaž, pokojne kojenie ukončite. Neviem žiaden univerzálny recept, hlavné je, že treba prestať prikladať, aby sa prestalo tvoriť mlieko.
    Jedna vec by možno pomohla: nechať ho spinkať v inej izbe ako vy. Necítil by vôňu vás ani mlieka, nezobudíte sa hneď, keď sa pohne, takže by začal v inej izbe plakať a dožadovať sa vás, až keď by bolo veľmi zle!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: