Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,811 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Genitálna bradavica?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Asi pred 2 mesiacmi som si pri osobnej prehliadke genitálnej oblasti našla v záhyboch kože okolo vstupu do pošvy akoby malý výrastok ... alebo skôr kúsoček zhrubnutej, drsnejšej kože. Pri napnutí sa to takmer stratí ... vyzerá to ako maličký krúžok zbrázdenej kože, ale keď je sa koža vráti do pôvodného stavu, vyzerá to ako mäkká poddajná bradavička, ale je to "z materiálu" rovnakého ako koža pyskov. Vtedy som to ukázala gynekologičke, ale tá tvrdila, že nič nevidí. Aj dnes som sa preventívne skontrolovala a mám pocit, že je tá zhrubnutá koža tam stále je a neviem, či je to len môj subjektívny pocit, ale akoby sa to o trošku zväčšilo ... avšak nie do výšky, ale skôr do plochy ... má to možno tak 3-5 mm. Všade čítam, že to majú ženy vo veľkom množstve, myslím, že nikto nepísal, že by mal len jednu genitálnu bradavicu.
    Neviem, či sa mám opätovne pokúsiť ukázať to lekárke, alebo to nechať tak. Neviem ani ako sa správať čo sa týka sexuálneho života, aj keď ak by to aj bola bradavička, tak partner je už predpokladám nakazený.
    Za odpoveď ďakujem a prajem príjemný deň.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    klasické genitálne bradavice bývajú vo vačšom mnosžtve, majú typický špicatý tvar. Čo vy popisujete mi ako genitálna bradavice nepripadá, ale moja fantázia má isté limity a neviem si to predstaviť. V budúcnosti by mohla mať poradňa aj eventuálne možnosť poslať fotku, ale musela by byť prístupná od 18 rokov :).
    Ak sa jedná o HPV bradavicu, tak partner veľmi pravdepodobne má rovnaký typ vírusu ako vy, ale jeho imunita to zrejme zvláda. HPV vírus má prechodne až 70% populácie, a prejavy má iba veľmi malá časť nosičov. Preto sa s tým nestresujte, ak by sa ten nález menil, určite navštívte Vašu gynekologičku.