Tehuľky cestovateľky: čo nezabudnúť?

Redakcia | 19. máj 2017
Tehuľky cestovateľky: čo nezabudnúť?

Dovolenková sezóna je tu a vôňa diaľok láka aj tehuľky. Na čo by ste mali vo vašom stave obzvlášť dbať?

Je cestovanie v tehotenstve bezpečné?

Pravdou je, že cestovanie v tehotenstve na veľké diaľky nie je práve najbezpečnejší spôsob trávenia voľného času. Každá tehuľka by preto pred zbalením kufrov mala zvážiť svoj zdravotný stav, vybranú destináciu a odporúčanie lekára. Platí totiž, čo je vhodné pre jednu tehuľku, pre druhú vôbec nemusí byť...

Ak netrpíte vážnymi ťažkosťami, nehrozí vám potrat alebo predčasný pôrod, ak destinácia, kam sa vyberáte, je hygienicky na dobrej úrovni, zdravotná starostlivosť je tam dostupná a nakoniec, ak vám „požehnanie“ na cestu a pobyt v cudzine dal váš lekár, ktorý najlepšie pozná váš zdravotný stav, môžete sa začať baliť!

Prečítajte si: 

Čo si nezabudnúť zbaliť na cesty?

Okrem primeraného množstva oblečenia (ideálne bavlnené, vzdušné), obuvi (pevná, kožená, skôr športová ako s opätkami), nezabudnite na pokrývky hlavy (klobúk, šatka...), slnečné okuliare, plážovú šatku na zakrytie bruška.

Z hygienických potrieb by nemali chýbať opaľovacie a hydratačné krémy vhodné pre tehuľky, lieky (ak nejaké užívate) a ďalšie „drobnosti“, bez ktorých sa nezaobídete (napr. relaxačný vankúš, obľúbený čaj...)

Pri cestovaní, ak cestujete autom, zastavte, kedykoľvek to budete potrebovať, pri lete lietadlom sa nebojte požiadať letušku o pomoc, ak sa
nebudete cítiť dobre.
Prečítajte si: Mdloby v tehotenstve

Dovolenku si počas tehotenstva užívajte s mierou

Aj pri samotnom relaxovaní sa riaďte zdravým rozumom, a nie potrebou zažiť a vidieť všetko, čo vám dovolenkové miesto ponúkne.

Vyhnúť sa plavbe loďou, kúpaní v príliš studenej vode, opaľovaní sa na horúcom slnku, či ochutnaniu vychýrených špecialít (pripravených v podmienkach, ktoré sa vám nebudú pozdávať), bude určite rozumné...
V každom prípade, nezabúdajte na pitný režim, šetrite svojou energiou, a najmä oddychujte a vyhýbajte sa stresu, aby vaša dovolenka skutočne stála za to. 
Prečítajte si: Ste tehotná? Zamilujte si vodu...

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: