Tehotenstvo články

Môj pôrodný plán

Môj pôrodný plán

Každá z nás si želá, aby bol pôrod nezabudnuteľným. Každá z nás je však iná, máme rozdielne potreby, pocity, túžby i očakávania. Vezmite preto pero do ruky a napíšte v bodoch predstavu, ako by mal pôrod prebiehať. Vznikne tak váš pôrodný plán. V ideálnom prípade vám s ním pomôže skúsená dula alebo pôrodná asistentka. Nezabudnite ho ukázať aj vášmu pôrodníkovi a spoločne si o ňom pohovoriť. Spísali sme ho v spolupráci s čitateľkami Mama a ja, ktoré už majú pôrod za sebou. Čítať viac..

Zo života: Sklamaná v láske, primladá na materstvo

Zo života: Sklamaná v láske, primladá na materstvo

„Už mesiac po svadbe som bola nešťastná a plakala som do vankúša. Keby nebolo dcérky, neviem, ako by to so mnou skončilo. Ženie ma dopredu. Je môj elixír života,“ zverila sa mi Simona, mamička 2-ročnej Laury a v príjemnej kaviarni mi rozpovedala svoj príbeh. Čítať viac..

Gestóza a Preeklampsia: Ako ohrozujú tehuľku?

Gestóza a Preeklampsia: Ako ohrozujú tehuľku?

Gestóza – termín, s ktorým sa v tehotenskej poradni môže stretnúť nejedna budúca mamička. Ak si však takéto ženy po čase porovnajú svoje zážitky z obdobia gravidity, môžu byť veľmi prekvapené, že u jednej to bola „len gestóza“ a u inej to bol dôvod na hospitalizáciu. V čom je rozdiel? Čítať viac..

Článkov: 758