Muži a tehotenstvo: čo chlapom fakt vadí?

Redakcia | 13. jún 2017
Muži a tehotenstvo: čo chlapom fakt vadí?

Na tehotenskom teste ste si našli dve čiarky, pri pohľade na bábätká sa rozplývate... Vitajte v klube žien, pre ktoré sa (momentálne) stalo dieťa/deti stredobodom vesmíru.

Mnohé tehuľky sa v rámci svojho „9-mesačného stavu“ dopúšťajú viacerých chýb. Máme na mysli váš partnerský život...

Čo muži neradi počujú od tehotnej partnerky?

Muži nemajú v láske, ak:

  • ich oslovujete ako tatino, ocino... Pre vás je to manžel, priateľ... (alebo aj „láska moja...“). Nárok oslovovať ich „otcovsky“ budú mať vaše deti, nie vy.
  • neustále zaplavujete vetami typu: „A zvládneme to? Budem dobrou mamou?“ Na takéto otázky majú muži limitovaný počet argumentov, keď sa minú, máte smolu...
  • dopodrobna im opisujete, aké je to s tehotenskými nevoľnosťami, precítením na pachy ap. ťažké... „Páni tvorstva“ na to nemajú vyvinuté senzory, lebo tehotenstvo sami na sebe nikdy neprežijú.
  • chcete vedieť ich názor na to, či vášmu dievčatku kúpiť bodynko svetloružovej, staružovej alebo sýtoružovej farby. Farba ako farba. Alebo teda... Ružová? TO je ČO za farba...?
  • sa pýtate na ich názor pri výbere kočíka. Muži inklinujú k takým, ktoré im pripomínajú „rýchle stroje“, napr. formuly... Že vy o tom nechcete ani počuť a nepoznáte najnovšie trendy, je vaša vec.
  • s tehotenstvom radikálne meníte vaše zaužívané zvyky, sexuálny život či stravovanie. Prevychovať muža-mäsožravca na vegetariána iba preto, že potrebujete viac kyseliny listovej, sa neodporúča...
  • nechápete... Vaše telo je zaplavované hormónmi a neustále pripomína vášmu mozgu:

„Budeš mamou!“ U mužov to takto nefunguje, potrebujú čas, aby sa k tomuto stavu dostali prácne, vlastným uvedomením si a prežívaním.

Nečakajte, že sa do otcovskej roly vžijú práve vtedy, keď to budete očakávať vy. Mnohým to „dôjde“ možno až niekoľko dní/týždňov/mesiacov po pôrode (veľmi mizivému percentu nikdy).

Prečítajte si: Je tehotenstvo sexy?

Nechajte partnerovi čas, aby sa s novou rolou stotožnil

A preto, majte pochopenie pre svojho partnera... Pre vaše dieťa bude rovnako dôležitý ako vy. Ak nebudete tlačiť „na pílu“, sama budete prekvapená, akého úžasného otca má vaše dieťa...

 

Prečítajte si: Pomoc! Moja žena je tehotná!

Tehotenstvo týždeň po týždni - toto musíte vyskúšať!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: