Diéta vzs. tehotenstvo

Redakcia | 23. apríl 2017
Diéta vzs. tehotenstvo

Diétovať v tehotenstve? Je samozrejmé, že každá žena chce vyzerať čo najkrajšie nielen pred a počas tehotenstva, ale aj po pôrode.

Najväčším strašiakom je v tomto smere zmena hmotnosti smerom nahor. Ženy, ktoré horko-ťažko zhadzujú nejaké to kilo nabraté počas tehotenstva, len neveriacky krútia hlavou nad rôznymi hviezdami, ktoré sa už zakrátko po pôrode prechádzajú po červenom koberci s postavou ako prútik.
Prečítajte si:

Radí odborníčka: Zdravé stravovanie počas tehotenstva i dojčenia? 6 zásad pestrej stravy.

Na diétu počas tehotenstva zabudnite

Kadiaľ cesta určite nevedie, to je diéta počas tehotenstva. Myslíme tým diétu, ktorá znižuje rozumný prídel živín, potrebných pre budúcu mamičku, aj pre vyvíjajúci sa plod.

Prejedanie sa je jeden extrém, hladovanie druhý. Najrozumnejšia je zlatá stredná cesta – vyvážená a pestrá strava rozdelená do 5 až 6 denných jedál, spojená s dostatkom pohybu na čerstvom vzduchu, a to aj teraz, keď sa nám niekedy pre zimu nechce von ani nos vystrčiť.
Výnimku tvoria špeciálne druhy diét, ktoré musia držať ženy s určitým zdravotným problémom aj počas tehotenstva (napr. cukrovka, ochorenia pankreasu a pod.). Aj tieto diéty však musia byť zostavené tak, aby plne pokrývali potreby tehotnej ženy a vyvíjajúceho sa plodu.

Prečítajte si: 6 zásad racionálneho stravovania mamičky počas dojčenia

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: