Chcela by som mať... Chlapčeka? Dievčatko?

Stanislava Mikolášová | 19. december 2016
pohlavie chlapec alebo dievča obavy

Ako by sa táto veta asi skončila, keby ste si mohli pohlavie svojho ešte nenarodeného bábätka? Chlapčeka? Dievčatko?

Hlavne, nech je zdravé... a ešte k tomu chlapec (dievča)

Samozrejme, že pre každú mamičku je na prvom mieste želanie, aby sa jej narodilo zdravé dieťatko. Je však úplne normálne, že tehotné ženy a ich rodiny majú určité preferencie ohľadom pohlavia bábätka plynúce z rôznych aspektov života.

Aj keď si to tehotné ženy nechcú priznať, myšlienky na túto tému sa určite objavia u každej z vás, čo je prirodzené. Názory odborníkov sa v tomto smere rôzne. Jedna skupina zastáva názor, že keďže sa pohlavie bábätka nedá vybrať a zadať dopredu, budúci rodičia by mali uvažovať o oboch pohlaviach rovnako a predísť pocitom sklamania, ak sa ich výber náhodou nevyplní.

Niektorí zas hovoria, že zistenie pohlavia bábätka počas tehotenstva je aj na to, aby mala mamička, jej partner a rodina čas akceptovať a stotožniť sa s daným faktom ešte pred narodením dieťatka a venovať mu tak po príchode na svet množstvo pozitívnych impulzov bez vedľajších pochybností.

Niekedy sa po zistení pohlavia objavuje aj sklamanie

Ak sa stane, že sa dozviete pohlavie bábätka pri ultrazvukovom vyšetrení a začnete sa cítiť sklamaná, nenechajte sa týmito pocitmi strhnúť. Určite ich neduste v sebe, ani ich neignorujte, to by bolo to najhoršie, čo by ste urobili.

Hnev, smútok, či dokonca pocity viny nechajte vyjsť zo seba, či poplačte si, posťažujte sa dôverným osobám, porozprávajte sa s inými budúcimi mamičkami, so svojím partnerom o všetkom, čo sa v tej chvíli odohráva vo vašom vnútri, nechajte odznieť silné emócie a potom sa pustite do hľadania všetkých pozitívnych stránok života s bábätkom konkrétneho pohlavia.

Určite zistíte, že je množstvo aktivít, ktoré sa dajú robiť s bábätkami a deťmi bez ohľadu na pohlavie. Najúžasnejšia vec je, že každé dieťatko je výnimočný, neopakovateľný tvor odlišný od všetkých s vlastným vnímaním sveta, a preto by ste ho mali posudzovať nielen cez jeho pohlavie.

Nenechajte sa znechutiť predstavami  rodiny či okolia o pohlaví vášho bábätka

Nenechajte sa terorizovať okolím, ktoré vám môže poskytovať falošné správy o výhodách, či nevýhodách detí s určitým pohlavím. Nedajte na povedačky premúdrelých susediek, na ich porekadlá, či povery.

Prečítajte si aj: Ako sa dá zistiť pohlavie dieťatka pred narodením?

Nenechajte sa znechutiť starými rodičmi, márne túžiacimi po zachovaní rodu a mena prostredníctvom bábätiek mužského pohlavia. Všetko je relatívne a spoločenské konvencie nám zväzujú myšlienky. Potom sa stáva, že nekonáme a nemyslíme prirodzene, ako by sme chceli, ale ako by chceli tí druhí.

Výčitky svedomia hoďte za hlavu, toto je vec, ktorú nemáte ako ovplyvniť. Nezabúdajte, že je to váš život a vaše dieťatko a je na vás, ako budete vnímať veci. Myslite pritom na svojho drobčeka, ktorý prežíva všetky tieto drámy s vami.

To, že tehotná žena nechce bábätko určitého pohlavia, väčšinou súvisí s rodinou

Väčšinou strach z narodenia dieťatka určitého pohlavia má korene práve vo vzťahoch s vlastnou rodinou, s mamou, otcom, sestrou či bratom. Niektoré mamičky sa obávajú negatívnych vplyvov v neskoršom období, puberte alebo v ďalšom živote, kedy sa určité javy spájajú s pohlavím (napr. agresivita, kriminalita – mužské pohlavie, zraniteľnosť dievčat atď.).

Takéto pocity občas zaskočia každého rodiča, bez ohľadu na to, aké pohlavie dieťatka má doma. Treba mať na pamäti, že:

Každé dieťa, či už je to chlapec alebo dievča, potrebuje rovnaké veci: starostlivosť, pozornosť, jedlo, tekutiny, spánok a najdôležitejšie na záver: LÁSKU.

Prečítajte si aj:  Čínsky kalendár na určenie pohlavia dieťatka

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: