Žena doma: Využite svoj čas

Redakcia | 16. máj 2017
Žena doma: Využite svoj čas

Deti sú náročné na náš čas a ak náhodou si ho môžeme nárokovať len samy pre seba, rady si vyložíme nohy stôl a nerobíme nič.

Teda aspoň ja. Niekedy. V zásade varím, upratujem, periem, vešiam (nie, sušičku ešte nemám, lebo furt šetrím na letenky do Ameriky) a skladám bielizeň s malou. 
Prečítajte si: Žena doma: Kam sa hrabe Rytmus

Aj mamy potrebujú čas len pre seba

Nie je to jednoduché, mám však výhovorku, keď je len tak ledabolo upratané, poskladané a povešané, prípadne presolené. Keď dieťa spí, prípadne je s tatom niekde mimo môjho prsníka, ja oddychujem.

Vylihujem, čítam, browsujem, píšem, čoskoro pôjdem na vodičák. Robím niečo, čo nepatrí k povinnostiam či potrebám domácnosti, ale je výsostne mojou osobnou záležitosťou.

Takto som si to nastavila a keď mi suseda, ktorá stretne toho môjho s malou na prechádzke, povie: „ty sa máš, môžeš si v pokoji upratať“, len sa pousmejem. Keby si videla. Ani hrkálku zo zeme nezdvihnem! Využívam svoj čas čo najsebeckejšie. 

Podľa môjho názoru, tento nedostatok „nie mama“ času a jeho najefektívnejšie využite stojí nielen za duševnou pohodou, ale aj za skvelými nápadmi, ktoré ženy na materskej dostali.

Mnohé nechali pôvodné zamestnanie a rozbehli vlastný biznis, začali študovať, cvičiť, kreatívne sa realizovať a podobne. Vôbec sa nečudujem, že dieťa z nás vydoluje nepoznané talenty.

Veď celý ten proces stávania sa mamou, keď sa nám telo hormonálne aj proporčne  rozloží a opäť poskladá, keď emocionálne búrky zatrasú naším vzťahom, keď plačeme, lebo máme pocit, že sme zlyhali,  je ťažký.

Vyjdeme z neho víťazne zakaždým, keď nám dieťa dá dôvod na úsmev. Na rovinu, ženy. Keď sme zvládli stvoriť, porodiť, vychovať nového človeka, čo je pre nás nemožné?   
Ak uvažujete o niečom, čo by ste rady skúsili, skúste. Začnite pomaly. Každý deň si ukradnite chvíľu a venujte ju sebe a svojmu snu či túžbe. Na začiatku o nej stačí premýšľať, potom pridať prvé kroky a uvidíte, čo sa stane.  
Prečítajte si: Žena doma: Nezostane kameň na kameni

Prečítajte si: Žena doma: Baby, nestarnime!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: